Hašek: Nemám zájem škodit ČSSD

27.10.2013 22:11

Z Facebooku Michala Haška

Hašek: Nemám zájem škodit ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

Nerozumím hysterii, která se projevuje v souvislosti s rozhodnutím předsednictva ČSSD.

Nejvyšší orgán sociální demokracie mezi sjezdy a jednáním Ústředního výkonného výboru sociální demokracie se zabýval vyhodnocením volebního výsledku ČSSD. Sociální demokracie včera dosáhla nejhoršího volebního výsledku v historii samostatné České republiky. Po sedmi letech vlády mizerných pravicových vlád jsme získali o dvě procenta méně, než dosáhl Jiří Paroubek v roce 2010. Ten, mimochodem, z tohoto výsledku narozdíl od současného předsedy Sobotky vyvodil osobní odpovědnost a tehdejší statutární místopředseda Sobotka se ujal řízení sociální demokracie.

Ani já se nezříkám odpovědnosti za výsledek voleb a počítám s tím, že budu před členy strany, stejně jako celé širší vedení čssd skládat účty. Říkal jsem to už před dnešním jednáním předsednictva a budu to říkat i po něm. Nemám zájem škodit ČSSD. Kdo toto říká, manipuluje s fakty s dnešního jednání a ohýbá realitu a lže. Jako všichni kandidáti do psp jsem respektoval veškerá pravidla o volební kampani, tak jak byla nastavena. Stejně jako všichni ostatní jsem poctivě pracoval na kampani a na získání důvěry občanů. Nemyslím si ale, že by se tak choval každý člen strany a i v průběhu kampaně jsem odrážel nesmyslné útoky a hraběcí rady, které měly navodit dojem, že jsme rozhádané a rozbitá strana.

Po téměř pětihodinové debatě se proto dnes předsednictvo (zdůrazním že zcela demokraticky a v souladu se stanovami) ČSSD rozhodlo vyzvat předsedu ČSSD k vyvození osobní odpovědnosti za výsledek voleb. Rovněž dalo mandát vyjednávacímu týmu ČSSD ve složení Michal Hašek, Lubomír Zaorálek, Milan Chovanec a Jeroným Tejc. ČSSD je si vědoma odpovědnosti ke svým voličům a také beze zbytku splní svoje předvolební závazky. S mandátem vítěze voleb se ČSSD pokusí co nejdříve sestavit stabilní vládu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Michal Hašek

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

8:19 Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

Cestovní kancelář Čedok přidává na zimní sezonu první destinaci z Českých Budějovic. Z jihočeského l…