Hejtman Petera: Jednání se starosty na Mladoboleslavsku

03.08.2014 22:30

Hejtman jednal o stavu krajských silnic, přislíbil více peněz do jejich oprav.

Hejtman Petera: Jednání se starosty na Mladoboleslavsku
Foto: red
Popisek: Hejtman Středočeského kraje Miloš Petera (ČSSD)

Hejtman Středočeského kraje Miloš Petera navštívil v pátek 1. srpna 2014 Mladoboleslavsko. Na cestě ho doprovázeli radní pro regionální rozvoj Karel Horčička a členka krajského zastupitelstva Dagmar Mocová.

První zastávkou byla společnost ŠKODA AUTO. Hejtman se zde setkal se členem představenstva Bohdanem Wojnarem a dalšími zástupci vedení firmy. Hlavním tématem společného jednání byla výstavba severovýchodní tangenty v Mladé Boleslavi a rozšíření Třídy Václava Klementa, které firmě pomůže zlepšit logistickou situaci, a dále podpora vzdělávání a financování středních škol. „Ujistil jsem vedení společnosti, že výstavba tangenty může bez problémů pokračovat. Dnes ráno jsem se sešel se zástupci firmy Pragoprojekt a mohu říct, že již nic nebrání tomu, aby vše proběhlo v pořádku,“ komentoval setkání hejtman Miloš Petera.

Druhou společností, kterou hejtman v rámci své páteční cesty navštívil, byla mladoboleslavská firma Aufeer Design. Ta se zabývá poskytováním designérských, vývojových, konstrukčních a výpočtových produktů a služeb určených převážně pro výrobce dopravních prostředků a jejich dodavatele po celém světě. „Je třeba firmu Aufeer Design ocenit za to, že se dokázala od práce pro firmu ŠKODA AUTO posunout dál a dnes expanduje již i do leteckého průmyslu. Ve vyspělých technologiích je totiž budoucnost a my bychom se je měli snažit maximálně podporovat,“ řekl během návštěvy společnosti Aufeer Design radní Karel Horčička.

Z Mladé Boleslavi hejtman s doprovodem odjeli do Bakova nad Jizerou, kde si prohlédli probíhající rekonstrukci průtahu, již opravený kruhový objezd a novou městkou knihovnu s muzeem, financované z Regionálního operačního programu Střední Čechy (ROP SČ). Městem hejtmana a jeho hosty provedla starostka Bakova a krajská zastupitelka Jana Štěpánová, která vyjádřila Středočeskému kraji poděkování za realizaci oprav dvou zásadních komunikací a za vstřícnost při jednání o omezení kamionové dopravy, která město velmi trápí. „Jsem rád, že se nám již podařilo vybudovat nový kruhový objezd na silnici z Bakova směrem na Kněžmost, protože zde docházelo ke smrtelným nehodám a stavbou kruhového objezdu se zde výrazně zlepšila bezpečnost. Zbylé opravy bychom měli dokončit do října tohoto roku,“ komentoval hejtman Petera probíhající rekonstrukce krajských silnic v Bakově.

Po obědě hejtman zamířil do Kláštera Hradiště nad Jizerou, kde se na radnici setkal s vedením obce i se starosty okolních obcí. Jednání se zúčastnil i senátor a zastupitel obce Jaromír Jermář. V úvodu setkání seznámil hejtman všechny přítomné s nejnovějšími informacemi z vedení Středočeského kraje. „Na svých cestách po Středočeském kraji se stále více přesvědčuji o tom, že největším problémem, který trápí většinu obcí, je doprava. V současné chvíli proto připravujeme odložené financování oprav mostů a silnic, které jsou v havarijním stavu, ve výši zhruba 250 milionů korun. Pokud to Rada kraje schválí, opravili bychom za tyto peníze především mosty, které jsou v havarijním stavu. Dále také jednáme na úrovni Asociace krajů o rozdělení finančních prostředků na nové programovací období. Snažíme se vyjednat pro Středočeský kraj co nejlepší podmínky. Je nutné zohlednit především fakt, že jsme největším krajem s největším počtem kilometrů silnic,“ řekl starostům hejtman Petera. V souvislosti s tím upozornil starosty na to, aby si včas připravili projekty, které budou chtít v novém programovacím období realizovat.

V diskusi se pak hlavním tématem stala opět doprava. Starostové upozornili hejtmana na stav silnice II/268 Dolní Rokytná – Ševčín, kde došlo k sesuvu svahu. „V tuto chvíli připravujeme projektovou dokumentaci. Oprava opěrné zdi bude stát více než 30 milionů korun. Financovat bychom tuto opravu chtěli z peněz Evropské unie v novém programovacím období,“ informoval starosty středočeský hejtman.

Na závěr návštěvy na Mladoboleslavsku si hejtman Miloš Petera prohlédl pivovar v Klášteře Hradišti nad Jizerou, kde se vyrábí pivo Kláštěr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Pak odešli. Neevakuovali fakultu, ale prostě odešli. Proč?

12:16 Šlachta (Přísaha): Pak odešli. Neevakuovali fakultu, ale prostě odešli. Proč?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke střelbě na FF UK.