Hejtman Schrek: Vysočina je i letos připravena pomoci partnerskému regionu Zakarpatské oblasti Ukrajiny

06.06.2021 10:23

Kraj podpoří opravy školských a zdravotnických zařízení

Hejtman Schrek: Vysočina je i letos připravena pomoci partnerskému regionu Zakarpatské oblasti Ukrajiny
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Vítězslav Schrek

Červnové jednání Zastupitelstva Kraje Vysočina bude rozhodovat o schválení finančního daru dobročinnému fondu ViZa, prostřednictvím kterého podporuje Kraj Vysočina investiční projekty v partnerském regionu Zakarpatské oblasti Ukrajiny.

Anketa

Vážíte si exprezidenta Václava Klause?

37%
32%
hlasovalo: 18891 lidí

V letošním roce bylo opět vybráno devět projektů v potřebných oblastech, jejich stav byl vyhodnocen jako havarijní nebo se jedná o rozpracované projekty. „Částka 4,8 miliónu korun pokryje až polovinu nákladů na připravené práce. Ty budou podle harmonogramu probíhat celý letošní rok a ve většině případů zásadním způsobem ovlivní kvalitu zázemí pro poskytování zdravotních i vzdělávacích služeb hned v několika okresech,“ popsal situaci hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

V letošním roce je Kraj Vysočina připraven u svých východních partnerů připraven podpořit například úpravu budovy základní školy nižšího stupně na mateřskou školu v obci Lypovec v Chustském okrese, generální opravu vnitřních prostor základní školy v obci Lazy u Tjačiva nebo generální opravu střechy a výtahu hlavní budovy Oblastního klinického centra fyziopulmonologie Zakarpatské oblasti, které se věnuje léčbě plicních nemocí. S ohledem na aktuální epidemiologickou situaci v partnerském regionu jsou prozatím odsunuty tzv. měkké společné projekty partnerských regionů. V okamžiku, kdy to situace dovolí bude opět navázáno dalšími společnými aktivitami mezi hasiči, policií, studenty bohemistiky, připraveny jsou stáže pro sociální pracovníky.

Za posledních 13 let spolupráce poskytl Kraj Vysočina Zakarpatské oblasti Ukrajiny s realizací projektů za 70 miliónů korun. Za koordinací společných aktivit Kraje Vysočina a Zakarpatské oblasti Ukrajiny stojí aktivní Stálá konference.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

6:23 Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

Rekonstrukce bazénu, která byla podle zjištění policie od počátku manipulována přes Petra Židka a sp…