Horvát (ODS): Jsou dotace soukromým školám nutné?

02.08.2014 19:00

Rád bych navázal na vyjádření Svobodných a na jejich obavy o diskriminaci soukromých škol.

Horvát (ODS): Jsou dotace soukromým školám nutné?
Foto: red
Popisek: Logo ODS

Ovšem pohlédl bych na tuto problematiku z jiného úhlu. Dle mého názoru jsou dotace soukromým školám ze strany státu naprosto zbytečné, neboť školy inkasují od studentů školné, které se pohybuje v řadech tisíců, častěji však desetitisíců. Škola má dbát na svoji pověst a pokud si takový soukromý podnik vybuduje reputaci, nebude mít s nabíráním studentů problém a chod školy bude finančně zabezpečen. Pokud bude stát soukromé školy štědře podporovat, pak bude kvalita školství na úkor kvantity nadále poškozována. Jen se podívejme, kolik soukromých škol za několik let vzniklo - jako hub po dešti.

Ano, soukromé školy vznikají za účelem zisku (tak jako každé podnikání), ovšem mnoho z nich je pouze továrna na peníze a výdejna maturitních vysvědčení.

Opakuji, pokud dokáže privátní škola nabídnout kvalitní vzdělání a stane se uznávanou, nebude mít se svou existencí problém a já vznik takových škol plně podporuji!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.