KSČM: Další eskalace izraelsko-palestinského konfliktu nepovede k míru, ale k dalším obětem

01.08.2014 21:11

Stanovisko KSČM k událostem v Gaze

KSČM: Další eskalace izraelsko-palestinského konfliktu nepovede k míru, ale k dalším obětem
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

V úterý 8. července začala izraelská ofenzíva v Pásmu Gazy. Izrael tuto ofenzívu zdůvodňuje snahou o zničení teroristických buněk, nacházejících se v tomto teritoriu a operujících na přilehlých izraelských územích. Od začátku této operace zahynulo více než 1450 Palestinců, z nichž největší počet tvoří děti, které se nikdy ničím neprovinily. Bylo zabito také 61 vojáků izraelské armády a několik izraelských civilistů. Počet mrtvých již převýšil počty obětí z operace „Lité olovo“, která byla Izraelem vedena na přelomu let 2008 a 2009.

Dne 1. srpna mělo začít platit 72 hodinové příměří, které bylo vzápětí porušeno oběma stranami.

KSČM nepovažuje za dostatečnou výzvu Generálního tajemníka OSN Pan Ki-muna, který vyzval obě strany ke zdrženlivosti, než příměří vstoupí v platnost a k jeho dodržování poté.

KSČM odmítá jakékoli silové řešení izraelsko-palestinských sporů. Další eskalace tohoto konfliktu nepovede k nastolení trvalého míru, ale povede naopak k mnoha dalším obětem a pocitu velké nespravedlnosti na obou stranách. Poté bude velmi obtížné najít diplomaticky kompromisní řešení přijatelné pro obě strany.

KSČM apeluje na vládu ČR a PSP ČR, aby přispěly k co nejrychlejšímu nalezení dohody mezi oběma stranami konfliktu a zabránily tak dalším ztrátám na životech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Prosté říkání NE na jakýkoliv složitý problém dnešního světa nic nevyřeší

8:14 Farský (STAN): Prosté říkání NE na jakýkoliv složitý problém dnešního světa nic nevyřeší

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k politice SPD.