Kánský (ČSSD): Za pučem stojí snaha o posílení ega a převzetí moci nejen v politické straně

29.10.2013 12:35

Prohlášení předsedy Klubu seniorů ČSSD Jaroslava Kánského.

Kánský (ČSSD): Za pučem stojí snaha o posílení ega a převzetí moci nejen v politické straně
Foto: Hans Štembera
Popisek: V Ostravě začal 37. sjezd ČSSD

Vážené přítelkyně, vážení přátelé, občané naší vlasti. To, co se odehrálo na zasedání Předsednictva ČSSD, na jeho jedenáctém zasedání v neděli 27. října je klasickou ukázkou dlouho připravovaného puče, který je pokusem o převzetí moci nejen v politické straně.

Cílem, jako při každé takovéto události, je  logicky posílení ega některých osob, ale také nezměrná touha po moci a osobním prospěchu i za cenu zrady svých voličů a příznivců. Strana a její program je zřejmě jenom zástěrkou, s jejímž odložením si není třeba dělat starosti. Vždyť je uvařeno. Stranické stanovy se stanou cárem papíru vždy, když se jedná o osobní zájmy. Zářným příkladem tohoto postupu byla při prezidentské volbě Marie Benešová a nejen při ní, připomeneme – li si její účast v současné vládě. Je až nezajímavé, jak je možné, že političtí turisté nejsou hloupí lidé a neprofesionálové, ale nějak se jim zvrtlo svědomí. Současní vyzyvatelé Bohuslava Sobotky k odstoupení mají také stanovy za cár papíru. Každý z nás může kohokoliv vyzvat k čemukoliv, nemůže mu však vzít práva a také povinnosti daná usnesením vyššího orgánu. Předsedou strany je Bohuslav Sobotka a jeho vyřazování z vyjednávacího týmu o vládě jde proti vůli většiny členů ČSSD. Pokus o negaci jeho práv a povinností, ke kterým byl volbou na sjezdu a ÚVV zmocněn a zavázán je jasným pučem. Zradu a puč jsme povýšili na svobodu dělat si cokoliv a proto jdeme tam, kde nám kyne prospěch. Bohudík my senioři nemůžeme být ze stejných úmyslů, ani postupů podezříváni. Jsme většinou „nevolitelní“, nehrozí nám, že zázračně zbohatneme. Nakonec 45 korun valorizace v příštím roce je toho dokladem. Žádáme proto,  aby potupné a zrádné usnesení P ČSSD vyzývající Bohuslava Sobotku k odstoupení a vyloučilo jej z vyjednávajícího týmu o vládě bylo anulováno. Nakonec jeho neplatnost je ze samotných stanov průkazná. Vyjednávací síla Haškova týmu již jeho samotným vznikem ztratila podstatnou část své váhy, kterou přirozeně má řádně zvolený a občany uznávaný předseda ČSSD. Zajímavé, že nám pravicoví politici mají otvírat oči. Vždyť to nebyli Michal Hašek, Jeroným Tejc a další, kdo před občany ocenil kvality našeho předsedy. Mirek Topolánek o něm řekl: „Je to bystrý politik a tvrdý vyjednavatel“.  Většina seniorů stojí za svým předsedou a jako dlouholetí členové strany, jejichž povinností je chránit a obhajovat její cíle a principy, opírající se o vizi sociálního státu, vyzýváme Michala Haška a ostatní pučisty, aby se naopak oni vzdali svých funkcí ve straně, byť není sporu, že pro ni i mnohé vykonali. Otázkou je proč?

Ing. Jaroslav Kánský, předseda Klubu seniorů

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL