Kraj chce odsunout nádraží. Zelení zásadně nesouhlasí

15.01.2018 21:16

Zelená zastupitelka Jana Drápalová dnes jako jediná zastupitelka hlasovala proti odsunu brněnského hlavního nádraží. I přesto Zastupitelstvo Jihomoravského kraje doporučilo variantu hlavního brněnského nádraží ve variantě Řeka, tedy v odsunuté poloze.

Kraj chce odsunout nádraží. Zelení zásadně nesouhlasí
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

„Na nádraží u řeky nenavazují linky MHD, které cestující dopraví po městě. Cestující to bude stát čas,“ uvedla Jana Drápalová.

Jiří Hlavenka ze zastupitelského klubu Zelení a Piráti se zdržel.

Odsunutá varianta je navíc podmíněna realizováním buď takzvaného severojižního kolejového diametru (zásadní stavby za 20-30 miliard, pracné a drahé) a/nebo výstavbou nového městského bulváru, tzv. Evropské třídy, která má vést plně zastavěnou částí Brna v délce asi jednoho kilometru. „Nic z toho není pečlivě naprojektováno, naplánováno, zafinancováno, přitom to podmiňuje funkčnost odsunuté varianty nádraží. To je dle mého názoru nepřípustné. Zastupitelé rozhodli o tom, že skočíme z mostu do moře a pak se začneme ptát, jestli umíme plavat,“ upozornil Jiří Hlavenka.

Zelení zároveň dlouhodobě upozorňovali na to, že kraj rozhodl, aniž by znal stanovisko obyvatel Jihomoravského kraje. Takové jednání je podle Zelených nepřijatelné. Lidé, kteří do Brna z okolních obcí denně vlakem dojíždějí, mají právo se na tomto zásadním rozhodnutí podílet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

12:12 Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

Udržitelnější výrobky, které bude možné po rozbití opravit, a až doslouží, dočkají se recyklace. To …