Lachnit: Radnice Prahy 5 ocenila práci zdravotnických záchranářů

28.03.2022 9:09 | Tisková zpráva

Záslužné medaile Rady městské části Praha 5 získalo v prosinci 2021 pět pracovníků Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy, a to za vzorné plnění služebních povinností. Tím může být například čin, který se vymyká rámci běžné služby, nebo osobní aktivity mimo službu, šířící dobré jméno zdravotnických záchranářů.

Lachnit: Radnice Prahy 5 ocenila práci zdravotnických záchranářů
Foto: Archiv Petra Lachnita
Popisek: Radní MČ Praha 5 JUDr. Petr Lachnit

„Kvůli koronavirové situaci se tradiční slavnostní akt ke konci roku 2021 na radnici Prahy 5 nekonal. Vzhledem k tomu se předání ocenění záchranářům uskutečnilo minulou středu v sídle Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy v Korunní ulici,“ uvedl radní pro sociální problematiku JUDr. Petr Lachnit. Součástí slavnostního aktu bylo i předání stuhy MČ Prahy 5, kterou radní JUDr. Petr Lachnit a místostarosta Bc. Lukáš Herold připnuli na prapor Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy. Slavnostnímu předání byl přítomen i ředitel Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy MUDr. Petr Kolouch, MBA.

Seznam oceněných Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy

Jan Vítek:
Jako lékař slouží u sboru už dvanáct let, a to jako člen výjezdové skupiny na základně v Nádražní ulici i jako letecký záchranář v Ruzyni. Z pozice odborného garanta se zásadním způsobem podílí na rozvoji systému Elektronické zdravotnické dokumentace.

Anketa

Má Markéta Pekarová Adamová vaši důvěru?

1%
98%
hlasovalo: 34543 lidí

Martin Svoboda:
Zkušený zdravotnický záchranář, působící u sboru již 25 let. Na zkušenosti, svědomitost a pracovitost vedoucího výjezdové základny v Jinonicích se jeho kolegové mohou vždy spolehnout.

Pavla Vaníčková:
Pracuje jako dispečerka zdravotnického operačního střediska, kam se lidé dovolají po vytočení čísla 155. Její uklidňující hlas v kombinaci se zkušenostmi profesionální zdravotnice pomohly vyřešit už mnoho krizových situací.

Stanislav Hazuka:
Jako řidič vozidla záchranné služby je už 25 let nepostradatelnou součástí posádek, které za pacienty vyrážejí z výjezdové základny v Nádražní ulici. Zdobí ho spolehlivost, jistota za volantem a ochota a přívětivost vůči kolegům i pacientům.

Vilém Danda:
Málokdo se ze stávajících zaměstnanců pražské záchranky může pochlubit tolika bezpečně naježděnými kilometry v sanitních vozidlech jako on. Lidem pomáhá již 32 let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kovářík (ODS): Praha obdržela od státu finance na provoz služeb dětských skupin

22:01 Kovářík (ODS): Praha obdržela od státu finance na provoz služeb dětských skupin

Ministerstvo práce a sociálních věcí poskytlo hlavnímu městu Praze 30,3 milionů korun na fungování s…