Mračková Vildumetzová (ANO): Za to, že se vám nedaří jako jiným, si můžete sami

11.04.2022 6:34 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k nečinnosti vlády ohledně vysokých cen energií.

Mračková Vildumetzová (ANO): Za to, že se vám nedaří jako jiným, si můžete sami
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

Tak jsem si přečetla, že když chci, aby vláda pomohla lidem s vysokými cenami energií, tak prý nechápu, jak to na světě chodí. 

Anketa

Jste pro zbudování základny NATO na českém území?

3%
96%
hlasovalo: 84644 lidí
A hlavně, jak to má chodit teď, když je ve vládě pětikoalice. A tím receptem, který si prý mají teď vzít lidi k srdci je, že se máme více snažit. Protože, pokud to náhodou nevíte, tak za to, že se vám nedaří jako jiným, si podle nich totiž můžete sami.

Jenomže, já s tím nesouhlasím. Vysoké energie se dotýkají všech. A i když to možná někteří ve vládě nechápou, tak ne všichni mohou podnikat, ne všichni mají miliony ve štrozoku a světe div se, jsou i povolání, která jsou důležitá, ale nevydělávají se tam miliony. Vysoké ceny energií a plynu drtí teď všechny. Nejen lidi, ale i podnikatele, kterým rostou náklady. A je jen projevem přezíravosti, že vláda s tím odmítá cokoliv dělat. A to myslím vážně, protože snížení ceny benzínu a nafty o 1,5 koruny od června na tři měsíce považuji za, možná nechtěnou, ale ukázku necitlivosti a neochoty vnímat problémy lidí.

Skoro všechny okolní státy již hledají cesty, jak usnadnit lidem těžkou ekonomickou situaci. A je to logické. Řada lidí si v dobré víře koupila nové plynové kotle a nyní od ministrů slyší, že nemají topit, protože když topí, tak podporují Rusko. A především se dozvídají, že plyn bude v příštím roce ještě dražší. Já, na rozdíl od vlády, tedy obavy těchto lidí chápu. Stejně, jako rozumím obavám podnikatelů, seniorů a dalších lidí, kteří s velkými obavami hledí do budoucnosti.

Každý týden si i přes nabitý program, který mám jako místopředsedkyně sněmovny, udělám čas na to, abych mluvila s obyvateli nejen našeho kraje. Projíždím vesnicemi i městy a mluvím s lidmi a slyším jejich obavy. A strašně mě mrzí, že i vedení našeho kraje je k problémům lidí hluché. Přitom hejtmani mají možnost tlačit na ministry. Vedení kraje má možnosti, musí byt slyšet a vidět. Muselo by ale chtít. Zatím to vypadá, že nechce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…