Nacher (ANO): Bylo by docela dobré, abyste se nějak dohodli

24.05.2024 17:17 | Zprávy

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 24. května 2024 k zákonu o úřednících územních samosprávných celků

Nacher (ANO): Bylo by docela dobré, abyste se nějak dohodli
Foto: Hans Štembera
Popisek: Patrik Nacher (ANO)

Pěkný den, dámy a pánové.

Já vás nepřekvapím, protože jsem klasicky k tomuhle bodu nechtěl mluvit. Vždycky jste mi za to tleskali, ale teď už ne. (Potlesk a smích od poslanců ODS.) Děkuji. Ale chtěl jsem reagovat na vystoupení pana Kučery. Bylo by dobré už být v těch věcech konzistentní.

Já si pamatuji, jak před volbami v roce 2022 jsem si dovolil říct - jsem rád, že tady pan primátor Prahy to potvrdí - že Praha má 57 městských částí. Když se o tom bavíme, tak to je nejvíc, to je světový rekord na 1 200 000 obyvatel. Takže máte vedle sebe městskou část, co má 120 000 obyvatel a 400 obyvatel. Já jsem si dovolil říct něco o slučování a hned se na mě seběhli starostové ze STAN. Málem mě ukřižovali, tak už jsem od té doby mlčel.

Takže by bylo docela dobré, abyste se tedy nějak dohodli. Před volbami jste o tom cudně mlčeli, teď uprostřed volebního období by se tedy slučovalo a pak, jak se budou blížit volby a starostové vám zase dají za uši, tak se o tom zase mluvit nebude.

Já to říkám konzistentně, furt stejně, ať už jsou volby kdykoliv. Takže buďte v tomhletom féroví, držte to tedy a já si počkám před komunálními volbami, jestli budete tuhletu pozici držet i nadále, pokud jde o slučování malých obcí.

Děkuji.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Volby do Evropského parlamentu a neúspěch liberálů

18:02 Vích (SPD): Volby do Evropského parlamentu a neúspěch liberálů

Jednou za pět let je občanům EU dána teoretická možnost něco ovlivnit. Ve skutečnosti je to trochu i…