Okamura: Lidé bez končetin uznáváni za zdravé? Drábek a spol. měli být ihned odvoláni

21.10.2013 11:30

Glosa Tomia Okamury.

Okamura: Lidé bez končetin uznáváni za zdravé? Drábek a spol. měli být ihned odvoláni
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Minulá vláda provedla hned několik opatření, která poškodily sociálně nejslabší spoluobčany. Připomeňme si snižování starobních důchodů nebo zrušení slevy na dani pro pracující důchodce. Co ovšem považuji za opravdový hyenismu a zneužívání neštěstí druhých, byl přístup ke zdravotně postiženým spoluobčanům.

Začalo to snahou zrušit zvýhodnění pro firmy, které zaměstnávají lidi se zdravotním postižením. Jaké bylo oficiální zdůvodnění? Chceme zjednodušit daňový systém! Mnoho znevýhodněných lidí by přišlo o práci. V současnosti je těžké pro normálního člověka najít si znovu zaměstnání, pro zdravotně handicapované to platí dvojnásob.

Pak přišla sociální reforma ministra Drábka. Nejen, že se zaváděla podvodná sKarta, kterou intenzivně vyšetřuje policie a kterou se podařilo zrušit jen díky návrhu nás senátorů. Zdravotně postižení měli ještě přijít o velkou část sociální pomoci. Bylo to v naprostém rozporu se zdravým rozumem.

Nepohybliví lidé měli přicházet o příspěvek na mobilitu. Lidé bez končetin byli kvůli této reformě uznáváni za zcela zdravé! Až 150 tisíc lidí mělo přijít o kartičky ZTP – ztratilo by tak nárok i na to nejzákladnější – například mnoho lidí s amputací by nemohlo parkovat na místě pro handicapované!

Nedovedu pochopit, ve jménu čeho se takové kroky prováděly. Jedno ale vím zcela jistě: takoví politici by měli být ihned odvolání. Volte číslo 17 – Hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury a mějte možnost odvolávat politiky, kteří Vás zklamali.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.