Okamura (SPD): Odmítáme zvýšení věku odchodu do důchodu. Je to hanebnost

14.10.2022 8:35 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke zvýšení věku odchodu do důchodu.

Okamura (SPD): Odmítáme zvýšení věku odchodu do důchodu. Je to hanebnost
Foto: Screen Facebook
Popisek: Tomio Okamura na debatě s pražskými občany

To je totální hanebnost. Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) podporuje zvýšení věku odchodu do důchodu. To vládě Petra Fialy (ODS) není hanba? Na to, aby Fialova vláda dávala miliardy Ukrajině a Ukrajincům, aby dávala sociální dávky nepřizpůsobivým, na platby solárním baronům, na předražené a netransparentní zbrojní zakázky, na platby sluníčkářským politickým neziskovkám, na platby spekulantům s energiemi, tak na to peníze má. Ale na slušné české občany, kteří celý život poctivě pracovali, peníze nemá? To si slušní pracující nezaslouží podle vlády odpočinek? Pokud bude hnutí SPD ve vládě, nic takového nepřipustí! SPD odmítá zvyšování věku odchodu do důchodu! A podporujeme finanční zvyšování důchodů.

Zvýšení věkové hranice pro odchod do důchodu je podle ministra práce Jurečky do budoucna nevyhnutelné. Současné zastropování v 65 letech, které platí do roku 2024, bude muset dle něho některá budoucí vláda posunout. Podle ministra to bude nutné nejpozději kolem roku 2030. Jurečka v rozhovoru pro server Seznam uvedl, že do konce příštího roku předloží vláda penzijní reformu. „V budoucnu se tomu kroku nevyhneme. Důchodový deficit začne narůstat po roce 2032–2033. Posunutí té hranice bude nezbytně nutné kolem roku 2030.“ řekl serveru ministr.

V hnutí SPD odmítáme zvýšit věk odchodu do důchodu a navrhujeme pro občany splňující podmínky věku a délky odpracovaných let zavést pravidelně zvyšovaný minimální starobní důchod ve výši minimální mzdy jakožto základní složku penze. Nad tuto částku se výše starobního důchodu bude určovat zásluhově, na základě předchozích pracovních příjmů a doby odvádění důchodového pojištění.

V rámci důchodového systému chceme ocenit řádnou výchovu dětí, a proto podpoříme zvýšení důchodů ženám za každé vychované dítě. Zohledníme řádnou péči o děti i ve formě snížení povinných pojistných odvodů.

Naším cílem je významně zvýšit poměr průměrného starobního důchodu k průměrné mzdě v národním hospodářství. Prosadíme zásadní zvýšení invalidních důchodů.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce