Ožanová (ANO): Úředníci nejsou proškoleni, tak snížíme povinné počty školení?

24.05.2024 12:12 | Zprávy

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 24. května 2024 k zákonu o úřednících územních samosprávných celků

Ožanová (ANO): Úředníci nejsou proškoleni, tak snížíme povinné počty školení?
Foto: ostrava.cz
Popisek: Zuzana Ožanová

Děkuji, vážený pane místopředsedo,

já si dovolím zareagovat na svoji předřečnici, která mluvila o smíšeném modelu, vlastně o výkonu přednesené působnosti, kterou provádějí obce, které jsou jinak samosprávné. Zde se dostáváme opět k tématu, které rezonuje touto Sněmovnou už nějaké období. To je školení. Opravdu tento zákon řeší školení úředníků a my se teď zabýváme taky i něčím dalším, digitalizací stavebního řízení.

Tito úředníci, kteří mají provádět stavební řízení, jsou na těch obcích a snižujete jim počet dnů školení - jak tedy bude probíhat to školení, co se týče digitalizace stavebního řízení? Oni si všechny dny vyčerpají na této digitalizaci, a pak tři roky se už nebudou školit, nebo jak to bude? Nevím, jak to má Ministerstvo pro místní rozvoj připravené, ale domnívám se, že tato témata spolu skutečně úzce souvisí.

Já navrhuji ne vrácení na 18 dní za tři roky, ale buď na 12 nebo na 15, aby přece jenom i ti tajemníci měli zákonem umožněno, samozřejmě mohou dát větší rozsah, aby ti úředníci se mohli proškolit. Prosím vás, zvažte i tuto alternativu, protože zvláště teď, když se bavíme o tom, jak bude probíhat digitalizace, že ty úřady na to nejsou připravené, úředníci nejsou proškoleni, tak snížíme povinné počty školení.

Děkuji.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Volby do Evropského parlamentu a neúspěch liberálů

18:02 Vích (SPD): Volby do Evropského parlamentu a neúspěch liberálů

Jednou za pět let je občanům EU dána teoretická možnost něco ovlivnit. Ve skutečnosti je to trochu i…