Paroubek (NS-LEV 21): Jak hluboce klesl někdejší místopředseda vlády

29.07.2014 8:15

J. Kalvoda, bývalý místopředseda vlády, který byl ve své době odpovědný za vládní legislativu, proslul ve vládě značnou leností a poté, co se provalilo, že titul JUDr. užíval pouze ve shodě se svými vroucími přáními, ovšem nikoli po právu, z vlády odešel.

Paroubek (NS-LEV 21): Jak hluboce klesl někdejší místopředseda vlády
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Založil si vlastní advokátní praxi, a jelikož se i on musí nějak živit, s chutí se zapojil do těch nejproblematičtějších záležitostí, které ve svých důsledcích poškozovaly český stát. A tak v záři roku 2009 sesumíroval prapodivnou stížnost poslance Melčáka, která Ústavnímu soudu umožnila protiústavně změnit ústavní zákon, jímž byly vyhlášeny mimořádné volby do Sněmovny. Kalvoda byl jeden z mála, kdo protiústavní rozhodnutí Ústavního soudu s chutí podporoval.

Před řadou let se zase dal J. Kalvoda najmout, aby zastupoval problematické zájmy firmy Diag Human, jež mohly Českou republiku připravit o mnoho miliard korun. Pana Kalvodu vůbec nenapadlo, že je jako bývalý místopředseda české vlády v příkladném střetu zájmů. Arbitři nyní, zaplať pánbůh, rozhodli, že povinnost ČR zaplatit firmě Diag Human podle někdejšího rozhodnutí 8,33 miliard, je neplatná. Ovšem ani tuto porážku nehodlá J. Kalvoda sportovně přijmout.

Budu sledovat, jak bude český stát od Diag Human (a věřím, že dojde také na jejich právní zastoupení) vymáhat náklady za své právní zastupování v této kauze, které dosáhly několika desítek milionů korun.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…