Pospíšil (TOP 09): Lidé v Praze si zachovali zdravý rozum

01.10.2018 17:17

Komentář na facebookovém profilu ke kandidatuře na primátora hlavního města Prahy

Pospíšil (TOP 09): Lidé v Praze si zachovali zdravý rozum
Foto: TOP 09
Popisek: Jiří Pospíšil

Děkuji všem Pražanům a Pražankám za výraznou podporu, kterou mi projevili v tomto průzkumu Mf Dnes nebo před tím v průzkumu STEM/MARK. Již dvakrát v životě jsem takovou důvěru dostal: poprvé, když mě Petr Nečas odvolal z vlády a Pražané proti mému odvolání uspořádali demonstrace; podruhé, když jsem dostal v historii voleb do Evropského parlamentu největší počet preferenčních hlasů.

Lidé se mě ptají, proč kandiduji na primátora, jestli bych jako předseda opoziční strany neměl nabízet alternativu k vládě Andreje Babiše. Tento průzkum na to odpovídá jasně: lidé v Praze si zachovali zdravý rozum, z Prahy uděláme naši pevnost, ze které se zase vláda nad zemí vrátí do rukou nepopulistických a nezkorumpovaných politiků. Naše pražská koalice TOP 09 a Starostové - Spojené síly pro Prahu je prvním krokem k tomu, abychom spojili síly v celé zemi.

Nezastírám, že než se věci zlepší i na vládní úrovni, uběhne zřejmě několik let. Pojďme je využít k tomu, abychom v Praze opravili vše, co bylo zanedbáno katastrofální neschopností vlády ANO a ČSSD. Okamžitě budeme řešit dopravní infrastrukturu a začneme tím, co má Praha reálně v gesci - tedy Vlastou a metrem D. Okamžitě připravíme změnu legislativy v oblasti výstavby bytů, abychom dohnali katastrofální skluz a zastavili prudký růst nájmů. Okamžitě jmenujeme antikorupčního ombudsmana a zastavíme masivní úniky peněz z městských firem.

Slibuji vám za sebe i za náš profesionální tým složený z odborníků a starostů, že pokud se stanu primátorem, toto kormidlo neopustím dříve, dokud nebudou hlavní problémy Prahy vyřešeny a naše město se stane skutečně moderní metropolí 21. století, kterou nám bude závidět celá Evropa. Není dostupný žádný alternativní text.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

14:04 Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii