Představitelé Jihomoravského kraje položili kytice u Brány svobody na Děvíně

08.06.2014 12:10

Delegace Jihomoravského kraje v čele s hejtmanem Michalem Haškem při své návštěvě Bratislavského samosprávného kraje v pátek 6. června 2014 si mj. prohlédla cyklomost Svobody Devínska Nová Ves – Schlosshof a položila kytice u Brány svobody na Děvíně.

Představitelé Jihomoravského kraje položili kytice u Brány svobody na Děvíně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek, hejtman Jihomoravského kraje

Děvín se po roce 1948 stal hranicí mezi socialistickým Československem a nezávislým Rakouskem. Od účinnosti zákona č. 69/1951 o ochraně státní hranice se tato oblast stala zakázaným hraničním pásmem s technicko-ženijním zabezpečením – třemi ploty s drátěnými zátarasy, částečným podminováním a vysokým napětím. Ochrana státní hranice byla postavená nad hodnotu lidského života. Během naplňování tohoto zákona bylo na slovensko-rakouské hranici zmařeno 62 lidských životů.

Po odstranění železné opony se prostor hranice mezi Rakouskem a Slovenskem u Děvína stal součástí projektu Evropského zeleného pásu s vysokou přírodní, historickou a kulturní hodnotou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-jihomoravsky.cz

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

18:09 Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k předsedovi SOCDEM Šmardovi.