Premiér Sobotka: Našim cílem je stabilizovat armádu. Na obranu půjde plánovaných 43,5 mld.

07.06.2014 12:44

Projev předsedy vlády ČR Bohuslava Sobotky z Dne pozemního vojska Armády ČR v Bahnech u Strašic.

Premiér Sobotka: Našim cílem je stabilizovat armádu. Na obranu půjde plánovaných 43,5 mld.
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Vážení ústavní činitelé, vážený pane náčelníku generálního štábu,

 vážené dámy, vážení pánové, vážení hosté,

chtěl bych pozdravit velmi srdečně všechny účastníky i diváky 25. ročníku Dne pozemního vojska tady na Bahnech. Jsem velmi rád, že Armáda České republiky tady představuje široké veřejnosti svou činnost a také svoji připravenost k obraně naší země.

Naše ozbrojené síly často dokazují svou vysokou profesionalitu v zahraničních misích, společných cvičeních s našimi spojenci a také velmi často při odstraňování následků živelných katastrof.

Chtěl bych Vás všechny ujistit o tom, že vláda si uvědomuje svoji odpovědnost za stav armády, za stav ozbrojených sil. Naším cílem je zastavit negativní trend, který tady byl založen v minulých letech, kdy neustále klesaly finanční prostředky, které byly určeny na financování obrany. Já jsem přesvědčen o tom, že je současně velmi důležité usilovat o to, aby se tyto peníze vynakládaly maximálně hospodárně a maximálně efektivně. Připravujeme teď rozpočet státu na příští rok. Myslím si, že je velmi důležité, aby Ministerstvo obrany mohlo v tomto rozpočtu počítat s částkou alespoň 43,5 miliardy korun, která odpovídá plánovaným potřebám Ministerstva obrany.

Vážené dámy, vážení pánové,

Česká republika zakládá svou bezpečnost na silných spojeneckých vazbách a našem členství v NATO. Je jasně zřejmé, že dobře vybavená a akceschopná armáda je pak tím nejsilnějším potvrzením toho, že Česká republika je odpovědným spojencem při zajišťování společné obrany.

Tento Den pozemního vojska nám zároveň připomíná minulé boje naší armády a připomíná nám lidi, kteří položili svůj život za naši zemi. Važme si prosím toho, že žijeme v míru. A nezapomínejme prosím na ty, díky kterým v míru žijeme. Armáda České republiky nám dnes, jak pevně věřím, předvede, že vojáci a hrdinové minulosti mají své opravdové nástupce. A pevně věřím, že my všichni můžeme být právem hrdi na naši armádu.

Děkuji

reklama

autor: Vlada.cz

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Navrátil (KDU-ČSL): Senior Pas a Rodinné pasy poskytují slevy na zboží, služby a další aktivity

12:05 Navrátil (KDU-ČSL): Senior Pas a Rodinné pasy poskytují slevy na zboží, služby a další aktivity

Moravskoslezský kraj opět podpořil slevové karty pro seniory a rodiny s dětmi. Senior Pas a Rodinné …