Rozvoral (SPD): ANO slušným, NE příživníkům

07.10.2021 19:09

Hnutí SPD cílí v oblasti sociální politiky na pomoc našim potřebným občanům, a i když jsme byli doposud v opozici, tak naši poslanci včele s Lucií Šafránkovou předložili v této oblasti celou řadu návrhů.

Rozvoral (SPD): ANO slušným, NE příživníkům
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Pro hnutí SPD je slušný občan vždy na prvním místě a proto prosazujeme, že lidé mají právo žít v zemi, která je jejich dědictvím, a jež jim garantuje za jejich daně kvalitní vzdělání, zdravotní péči a spravedlivý sociální systém. Státem nastavený sociální systém musí zajistit minimální důstojný starobní důchod a pomoc všem potřebným a slušným lidem v těžké zdravotní nebo životní situaci.

Anketa

Je Světlana Witowská dobrá moderátorka?

7%
93%
hlasovalo: 16348 lidí
Sociální politika je věcí prvořadého veřejného zájmu a její financování musí být zajišťováno a garantováno státem v plném rozsahu. Razantně odmítáme privatizaci jakýchkoliv jejích součástí. Naší prioritou je pomoc nejohroženějším skupinám občanů: rodinám s dětmi, rodičům-samoživitelům, zdravotně postiženým, seniorům a lidem ve vážných existenčních problémech.

Dotáhneme námi nastartovanou zásadní reformu systému sociálních dávek, kterou vedeme s cílem ukončit zneužívání sociálních dávek nepřizpůsobivými. Současný systém podporuje parazitický způsob života občanů, kteří se dlouhodobě vyhýbají práci a nejsou ochotni se přizpůsobit právnímu systému země. To už musí skončit. Též budeme prosazovat reformu systému sociálních služeb, která zajistí jejich celostátní dostupnost a udržitelné financování, výrazně zvýšíme platové ohodnocení sociálních pracovníků a zavedeme pro ně speciální benefity, například delší dovolenou na zotavenou a finanční příspěvek na lázeňskou a rehabilitační péči. Navrhujeme také významné zvýšení příspěvku na péči pro občany se zdravotním postižením. Provedeme zásadní reformu systému lékařské posudkové služby. Část její agendy musí převzít praktičtí a odborní lékaři. Vždy budeme tvrdě bojovat proti jakýmkoli formám obchodů s lidskou chudobou a proti vzniku a rozšiřování vyloučených lokalit.

Speciální pozornost budeme věnovat systému péče o osamělé a ohrožené děti. Chceme, jako nezbytný doplněk pěstounské péče, zachovat kojenecké ústavy pro nejmenší děti, které potřebují speciální přístup a specializovanou, zejména zdravotní, péči. Systém náhradní rodinné péče formou pěstounství výrazně finančně i personálně posílíme, včetně zdokonalení školení a vzdělávání pěstounů a jejich specializace pro péči o děti se zdravotním postižením. Též chceme prosadit, že nemocenské pojištění pro živnostníky musí zahrnovat i právo na vyplácení ošetřovného v případě péče o nemocné děti. V oblasti bytové politiky podpoříme výstavbu startovacích a seniorských bytů a družstevní bydlení.

Prosazujeme více peněz, bezpečí a spravedlnosti pro slušné a pracující občany a naše pomoc cílí na pomoc potřebným. Souhlasíte-li s námi, podpořte naše kandidáty koncem tohoto týdne v parlamentních volbách. SPD kandiduje pod číslem 4. Děkujeme.

Převzato z Profilu.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…