Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.10.2021 6:50:43

ANO slušným, NE příživníkům!

ANO slušným, NE příživníkům!

Hnutí SPD cílí v oblasti sociální politiky na pomoc našim potřebným občanům, a i když jsme byli doposud v opozici, tak naši poslanci v čele s Lucií Šafránkovou předložili v této oblasti celou řadu návrhů.

Pro hnutí SPD je slušný občan vždy na prvním místě a proto prosazujeme, že lidé mají právo žít v zemi, která je jejich dědictvím, a jež jim garantuje za jejich daně kvalitní vzdělání, zdravotní péči a spravedlivý sociální systém. Státem nastavený sociální systém musí zajistit minimální důstojný starobní důchod a pomoc všem potřebným a slušným lidem v těžké zdravotní nebo životní situaci. Sociální politika je věcí prvořadého veřejného zájmu a její financování musí být zajišťováno a garantováno státem v plném rozsahu. Razantně odmítáme privatizaci jakýchkoliv jejích součástí. Naší prioritou je pomoc nejohroženějším skupinám občanů: rodinám s dětmi, rodičům-samoživitelům, zdravotně postiženým, seniorům a lidem ve vážných existenčních problémech.

Dotáhneme námi nastartovanou zásadní reformu systému sociálních dávek, kterou vedeme s cílem ukončit zneužívání sociálních dávek nepřizpůsobivými. Současný systém podporuje parazitický způsob života občanů, kteří se dlouhodobě vyhýbají práci a nejsou ochotni se přizpůsobit právnímu systému země. To už musí skončit. Též budeme prosazovat reformu systému sociálních služeb, která zajistí jejich celostátní dostupnost a udržitelné financování, výrazně zvýšíme platové ohodnocení sociálních pracovníků a zavedeme pro ně speciální benefity, například delší dovolenou na zotavenou a finanční příspěvek na lázeňskou a rehabilitační péči. Navrhujeme také významné zvýšení příspěvku na péči pro občany se zdravotním postižením. Provedeme zásadní reformu systému lékařské posudkové služby. Část její agendy musí převzít praktičtí a odborní lékaři. Vždy budeme tvrdě bojovat proti jakýmkoli formám obchodů s lidskou chudobou a proti vzniku a rozšiřování vyloučených lokalit.

Speciální pozornost budeme věnovat systému péče o osamělé a ohrožené děti. Chceme, jako nezbytný doplněk pěstounské péče, zachovat kojenecké ústavy pro nejmenší děti, které potřebují speciální přístup a specializovanou, zejména zdravotní, péči. Systém náhradní rodinné péče formou pěstounství výrazně finančně i personálně posílíme, včetně zdokonalení školení a vzdělávání pěstounů a jejich specializace pro péči o děti se zdravotním postižením. Též chceme prosadit, že nemocenské pojištění pro živnostníky musí zahrnovat i právo na vyplácení ošetřovného v případě péče o nemocné děti. V oblasti bytové politiky podpoříme výstavbu startovacích a seniorských bytů a družstevní bydlení.

Prosazujeme více peněz, bezpečí a spravedlnosti pro slušné a pracující občany a naše pomoc cílí na pomoc potřebným. Souhlasíte-li s námi, podpořte naše kandidáty koncem tohoto týdne v parlamentních volbách. SPD kandiduje pod číslem 4. Děkujeme.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama