Šarapatka (Úsvit): V diplomacii jsou už od nepaměti špioni a tajné služby

26.10.2013 9:39

NSA špiclovala 35 světových lídrů včetně Angely Merkelové, německé kancléřky. Podle bývalé ministryně zahraničí USA Madeleine Albrightové není na sledování nic překvapivého.

Šarapatka (Úsvit): V diplomacii jsou už od nepaměti špioni a tajné služby
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Ing. Mgr. Milan Šarapatka PhD.

Jsem přesvědčen, že má Madeleine Albrightová naprostou pravdu. Diplomacie a vysoká politika byly od nepaměti a jsou dosud předmětem zájmu a rejdištěm nejrůznějších špionů a tajných služeb. Jejich cílem jsou nepochybně kromě nepřátel tradičně i představitelé spřátelených mocností. Každá informace se může hodit, a jsme-li spojenci, neznamená to, že spolu nesoupeříme například na poli mezinárodního obchodu.  

Jejich činnost však zpravidla probíhá bez toho, aby o ní byla veřejnost informována, jak je tomu v tomto případě. Překvapivé je tedy spíše selhání amerických služeb, kterým se nepodařilo svoji činnost, zaměřenou na představitele spřátelených zemí, utajit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…