Soukromníci: Žaloba nevadí. Jdeme správným směrem

06.01.2018 13:06

A je to tady. Evropská komise podala u Soudního dvora Evropské unie žaloby proti Česku, Maďarsku a Polsku kvůli jejich odmítání programu přerozdělování žadatelů o azyl.

Soukromníci: Žaloba nevadí. Jdeme správným směrem
Foto: Soukromníci
Popisek: STRANA SOUKROMNÍKŮ ČESKÉ REPUBLIKY

Snad se toho nikdo nezalekne a Česká republika i nadále vydrží v dosavadním přístupu, který je v souladu se Soukromníky prosazovanou aktivní, sebevědomou a jasně směrovanou zahraniční politiku.

Musíme se aktivně bránit proti jakýmkoliv nesmyslným zařízením EU v této oblasti (jako jsou právě povinné kvóty pro migranty, ztížení podmínek pro legální držitele zbraní a podobně). Musíme blokovat jakékoliv další nadbytečné normy a regulace EU, navrhnout zrušení těch nejhorších a nejvíce zatěžujících.

Musíme uplatňovat odpovědnou a důslednou přistěhovaleckou politiku. Ulehčit podmínky těm, kteří zde chtějí pracovat a žít normálním rodinným životem. Naopak zpřísnit podmínky včetně okamžitého vyhoštění pro ty, kteří nemají úctu k našim zákonům, kulturním hodnotám a zvykům a jde jim jen o zneužívání našeho sociálního systému a získávání dalších nezdůvodnitelných výhod.

Ve vztahu k EU nejsme nejtvrdšími euroskeptiky, ale už vůbec ne naivními eurooptimisty. Jako země s tradiční exportně orientovanou ekonomikou bereme EU jako prostor k volnému pohybu osob, zboží a služeb, a to při respektování stanovených minimálních podmínek. Takováto EU je pro nás ekonomicky důležitá a nezbytná. Současný systém téměř socialistického řízení EU jejími současnými vůdci je pro nás a rozvoj naší ekonomiky naprosto nepřípustný. Jde nám totiž o odstraňování bariér obchodu, propojování trhu a otevírání nových obchodních příležitostí včetně diverzifikace, abychom v případných horších dobách nebyli závislí na jednom trhu nebo jedné zemi. Určitě nám nejde o to, abychom byli centrálně řízeni, omezováni, kontrolováni a regulováni. Mnohá současná nařízení EU by byla až směšná, kdyby však nepřinášela národohospodářské škody zejména pro soukromě hospodařící lidi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

23:07 Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.