Sovová (BPP): Nečinnost úředníků v Úpici s nepřizpůsobivými občany

03.01.2018 21:24

Dobrý den, jsem Klára Sovová, jsem majitelkou Luční boudy a nyní kandiduji do Senátu na Trutnovsku 5. a 6. ledna 2018.

Sovová (BPP): Nečinnost úředníků v Úpici s nepřizpůsobivými občany
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

Při volebním setkání v Úpici jsem byla šokována naprostou nečinností úředníků a problémů nepřizpůsobivých občanů, neuvěřitelného ohrožení klidného života obyvatel a rozvoje krásného malého městečka Úpice.

Máte horší bydlení, násobně rostou počty krádeží, mnohdy už je ani nehlásíte. Hloučky mladíků postávají před hernou a potulují se po městě. Potom se ženy bojí po setmění ven, vaše byty a domy ztrácejí hodnotu a mohou být snadno neprodejné. Příliv 1000 nebo 2000 lidí do pětitisícového městečka by byl problém sám o sobě. Pokud se ale přistěhují lidé, kteří nechtějí pracovat, bude tento problém násobně horší. Pro Úpici by to bylo likvidační.

Na naší společné debatě můj protikandidát, pan místostarosta Úpice prohlásil ,že snad pomůže mráz, když si již část nepřizpůsobivých vytloukla okna. Podle mého názoru nepomůže, všimla jsem si totiž, že zmíněné domy mají vysklená okna zakrytá kartonem.

Řešení existují v zásadě dvě: jedno je legislativní, to se může změnit i v Senátu. Je potřeba změnit systém dávek a příspěvků, ve kterých se nikdo nevyzná. Na to budu v Senátu po svém případném zvolení tlačit.

Druhé řešení jsem viděla ve světě, je velmi funkční a opět k tomu může být senátor nápomocen, tím, že bude tlačit na ministry vlády. Je to velmi rychlé: Stát musí městům pomoci. Úřad práce, hygienici a policie musejí zřídit služebny (třeba mobilní ) přímo v problémových lokalitách. Úředníci musí vstát od svých stolů a řešit současný problém v Úpici osobním kontaktem. V Londýně, Kodani i dalších městech to tak běžně funguje.

Nejsem naivní a ani expert na nepřizpůsobivé občany, vím, že je potřeba měnit návyky od mladí a doufat, že dnešní předškoláci uvidí pár příkladů, které jim opraví vnímání vzájemného soužití , tak aby bylo akceptovatelné i námi a hlavně uvidí, že se dá bydlet a žít i jinak. To, co se v tomto období děje v Úpici, mne však nenechává chladnou. Proto Vám slibuji, že bych výše uvedené tvrdě prosazovala.

Mgr. Klára Sovová

  • BPP
  • kandidátka do Senátu
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

14:07 Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

Europoslanci dnes schválili vylepšená opatření pro dovoz, vývoz a tranzit střelných zbraní, jejich k…