Štayrová (ANO): Město obnovilo vítání občánků, připraven je také speciální program

16.07.2021 9:15

Tradiční vítání občánků, které pořádá město Hradec Králové, pokračuje. Pro děti narozené v roce 2021 bude probíhat stejně jako v minulých letech formou malého představení v Divadle Drak.

Štayrová (ANO): Město obnovilo vítání občánků, připraven je také speciální program
Foto: ANO 2011
Popisek: Monika Štayrová

Dětem narozeným v roce 2020 a koncem roku 2019 vládní protiepidemická opatření neumožnila zúčastnit se těchto obřadů, právě pro ně proto město připravilo ve spolupráci s Knihovnou města Hradce Králové unikátní nabídku zúčastnit se ukázky činnosti Klubíku Rybička.

Anketa

Souhlasíte, aby se pokuty za opakované přestupky odečítaly ze sociálních dávek?

97%
1%
hlasovalo: 18015 lidí

„Slavnostní vítání občánků probírá formou krátkého divadelního představení v Divadle Drak. Noví občánci dostávají od města stříbrnou pamětní medaili, originální domovský list, volnou vstupenku do Divadla Drak a set Bookstart – S knížkou do života. Pro děti narozené v letošním roce máme během prázdnin k dispozici osm termínů. Pokud budou mít rodiče zájem se akce zúčastnit, je potřeba vždy kontaktovat matriku magistrátu města nebo zaslat e-mail,“ vysvětluje náměstkyně primátora pro oblast kultury Monika Štayrová. Akce je určena všem novorozeňatům s trvalým bydlištěm v Hradci Králové, tedy i těm dětem, které se narodily v porodnicích mimo Hradec Králové, ale mají ve městě trvalý pobyt. Termíny spolu s dalšími informacemi jsou k dispozici na webových stránkách města ZDE.

Děti narozené v roce 2020 a koncem roku 2019, kterým vládní protiepidemická opatření neumožnila zúčastnit se těchto obřadů, mají připravený speciální program ve spolupráci s Knihovnou města Hradec Králové. Využít mohou unikátní nabídky a zúčastnit se ukázky činnosti Klubíku Rybička pro nejmenší děti a jejich rodiče. „Program bude knihovna připravovat vždy v pátek od 10 a od 11 hodin dopoledne v přízemí ve víceúčelovém sále hlavní budovy ve Wonkově ulici. Na program je potřeba se registrovat, a to opět na matrice magistrátu. V rámci zhruba  třicetiminutového programu budou mít návštěvníci možnost vidět malé divadélko, veřejné čtení, básničku a společnou písničku vše propojené s jednoduchou pohybovou aktivitou. K poznání budou také dětská oddělení knihovny,“ doplňuje vedoucí odboru kultury Aleš Mokren. Na setkání dostanou občánci stejné dárky jako při standardním vítání. Kapacita jednoho Klubíku nových občánků je 25 dětí s rodičem nebo rodiči (sourozencem), bohužel není možné přizvat další členy rodiny. Nejbližší termíny Klubíků nových občánků jsou k dispozici během září. Další informace jsou k dispozici na webových stránkách města ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…