Štengl (SPOZ): Pro prosazení zákona o prokázání původu příjmů uděláme, co bude možné

04.02.2014 19:04

Petice SPOZ s 150 479 podpisy předána do Poslanecké sněmovny.

Štengl (SPOZ): Pro prosazení zákona o prokázání původu příjmů uděláme, co bude možné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPOZ Zdeněk Štengl

4. února 2014 předal předseda SPOZ Zdeněk Štengl do rukou předsedkyně Petičního výboru, paní Zuzce Bebarové - Rujbrové, petici s více než 150 000 podpisy pod petici za zákon o prokázání původu příjmů a majetku včetně možnosti zabavení nelegálně získaného, tedy nakradeného majetku.

"Zemanovci mají zákon o prokázání původu příjmů a majetku dlouhodobě jako programovou prioritu a více než 150 tisícům lidí jsme slíbili, že pro prosazení tohoto zákona uděláme vše, co bude možné", sdělil předseda SPOZ Zdeněk Štengl.

SPOZ projela v létě 2013 celou Českou republiku, do sbírání podpisů se zapojili také všichni členové a sympatizanti. "Setkávali jsme se denně s lidmi, kteří věřili, že v tomto státě může ještě spravedlnost zvítězit a zloději nebudou beztrestní. Zároveň si myslíme, že největším trestem pro tyto lidi je právě zabavení jejich nelegálně získaného majetku" doplnil Vladimír Kruliš, místopředseda SPOZ, který měl organizaci petice na starosti.

Petiční výbor SPOZ požádal při příležitosti předání petice také o veřejné slyšení, na kterém by byly prodiskutovány možnosti zavedení tohoto zákona. Termín by měl být stanoven na počátek března.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: SPOZ

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…