Středočeský kraj: Schváleny byly evropské dotace na cyklodopravu ve výši 156 mil.

01.11.2013 17:00

Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Střední Čechy (dále jen „VRR“) na svém jednání dne 31. 10. 2013 schválil poskytnutí evropských dotací v celkové výši 156 mil. Kč na oblasti krajské dopravní infrastruktury na projekty měst Kladna a Mladé Boleslavi a na oblast cyklodopravy.

Středočeský kraj: Schváleny byly evropské dotace na cyklodopravu ve výši 156 mil.
Foto: Redakce
Popisek: Josef Řihák (ČSSD), senátor a hejtman Středočeského kraje

VRR na svém jednání dále schválil vyhlášení nové výzvy na oblast mateřských škol u obcí od 500 do 5000 obyvatel s celkovými prostředky ve výši 102, 6 mil. Kč. „Zdroje pro vyhlášení této výzvy byly získány odstoupením od dvou projektů Nemocnice Kolín, které jsou předmětem trestního řízení a vrácením 80 mil. Kč z prostředků původně určených na projekty města Kladna,“ vysvětlil hejtman Josef Řihák.

Vyhlášení této výzvy je podmíněno souhlasem Monitorovacího výboru ROP SČ, který proběhne 13.11.2013. V případě souhlasného stanoviska bude výzva vyhlášena na období 18.11.2013 – 24.1.2014. Dále VRR navýšil již běžící výzvu pro oblastní nemocnice o 100 mil. Kč na 138 mil. Kč.  VRR se také usnesl, že na svém příštím jednání schválí výzvu pro mateřské školy u měst nad 5000 obyvatel v celkové výši 80 mil. Kč.

VRR schválil také rozpočet ROP SČ na příští rok. Tento rozpočet počítá s vynaložením 3,3 mld. Kč na projekty ve Středočeském kraji v roce 2014 z fondů EU.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

18:09 Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k předsedovi SOCDEM Šmardovi.