Středočeský kraj zná výherce tanečního poháru

25.05.2014 6:41

Ve sportovní hale v Čáslavi se ve středu 21. května konalo finále již VI. ročníku Středočeského tanečního poháru.

Středočeský kraj zná výherce tanečního poháru
Foto: Redakce
Popisek: Josef Řihák (ČSSD)

Ve sportovní hale v Čáslavi se ve středu 21. května konalo finále již VI. ročníku Středočeského tanečního poháru. Akce konané pod záštitou hejtmana Josefa Řiháka se mohli účastnit žáci základních a středních škol, víceletých gymnázií, střediska volného času a dětské domovy.

„Říká se „Sláva vítězům a čest poraženým“, ale pokud se všichni přítomní věnují tanci pravidelně, a jinak to asi nejde, zvítězili vlastně všichni a mnohdy i sami nad sebou. Tanec je navíc nádherná disciplína, která spojuje sport a kulturu, umění tvořit a spolupráci kolektivu. Takže gratuluji všem a děkuji pořadatelům.“ podělil se o zážitky radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek, který předával ceny v kategorii skupin.

Druhá kategorie, kategorie minitýmů, se skládala z 2 – 4 tanečníků a výhercům předávala ceny předsedkyně Výboru pro regionální rozvoj Petra Šmejkalová.

Soutěžilo se v moderním tanci, jehož délka nesměla přesáhnout 3 minuty a nepřípustné byly latinskoamerické tance, standardní tance, balet, výrazový a scénický balet, orientální tanec, irské tance, country tance, flamengo a klasický aerobic.

Pětičlenná porota neměla vůbec lehkou práci, soutěžící projevovali často neobyčejný talent a předváděli inspirující sestavy, ale nakonec vybrala následující vítěze.

Krajského kola soutěže se zúčastnilo 427 tanečníků z řad žáků základních a středních škol.

Vítězi mini-týmů kategorie 1. stupeň se staly dvě dívky 7. ZŠ Mladá Boleslav. V kategorii 2. stupeň ZŠ získali první místo tři žáci ze ZŠ Plesingera – Božinova Neratovice, vítězem středních škol mini-týmů byl tým z Dvořákova gymnázia Kralupy nad Vltavou. Výsledky v kategorii skupiny byly následující: za 1. stupeň ZŠ vyhrála ZŠ Lipanská Kolín, za 2. stupeň ZŠ zvítězili tanečníci z Domova dětí a mládeže Rakovník a za střední školy zvítězil Domov dětí a mládeže Benešov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pošarová (SPD): Jedno smutné výročí

10:04 Pošarová (SPD): Jedno smutné výročí

Zítra uplyne 20 let od vstupu CR do Evropské unie (EU), o kterém tehdy rozhodla necelá polovina oprá…