Turek (ČSSD): Co nás nezabije, to nás posílí

05.11.2013 15:19

V mém srpnovém blogu jsem vyjádřil naději, že „pokud bude ČSSD jednotná a zdravě sebevědomá, může zvítězit ve volbách“. Bohužel už v tomto letním měsíci jsem se pokoušel obelhat sám sebe a taky čtenáře, protože jsem podvědomě tušil, že je to jen mé naivní přání!

Turek (ČSSD): Co nás nezabije, to nás posílí
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Sice jsem se nepletl v sebevědomí některých spolustraníků, ale to velmi předbíhalo jejich skutečné schopnosti a kvalitu charakterů. Obrovským zklamáním je pak pro mě chování prezidenta Zemana. Lhal nám o svých neutuchajících sympatiích k levicové ČSSD na našem březnovém sjezdu. Falešně nám přál úspěch v příštích volbách.

Ve skutečnosti chtěl už v březnu ČSSD rozbít k obrazu svému a k tomu si správně vytipoval slouhy svých plánů. Jak jinak si vysvětlit soustavnou snahu skupiny „přátel“ okolo M.Haška o všechno možné,ale ne o jednotnou stranu, kterou vede do předvolebního boje předseda Sobotka s jasným mandátem ze sjezdu. (84% hlasů). K tomu má Hašek „Dream“ poradce LuftJardu Tvrdíka a nového kumpána M.Nejedlého, lobby předskokana z „Východu“. Seznam fanklubu „přátel“ je samozřejmě mnohem delší, ale jak se ukázalo hned v první krizovější situaci, po volebním neúspěchu selhali všichni Tejcové, Škromachové, Zimolové a spol, jak partička z okresního přeboru.

Zeman se opět mýlil v politice. Vybral si jen politiky, kteří mysleli pouze na svůj osobní prospěch. Neměli nic společného se sociálně demokratickými principy přemýšlení. Politiku chápali jako výtah k vlastnímu profitu, bez ohledu na veřejné mínění a většinový názor členské základny. Proto můžeme považovat hlasování 20 členů předsednictva za opravdový pokus o puč v ČSSD.

Naštěstí se většina straníků po úvodním šoku zachovala mnohem sebevědoměji a odvážněji, než skupinka mocichtivých neumětelů.

Předpokládám, že ti co se na puči podíleli, opustí všechny stranické funkce. Ti, co se stali oběti manipulace ze strany hlavních protagonistů puče a naletěli, snad už teď pochopí, že stranu, která existuje již 135 let není možné jen tak uchvátit a případně zničit.

Snad tentokrát po třech měsících znovu sám sebe neobelhávám, věřím, že po nedělním zasedání Ústředního výkonného výboru vyjde ČSSD posílena a také očištěna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

14:07 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k čtvrtečnímu projevu maďarského premiéra Viktora Orb…