Vlček (ODS): Svým voličům slibuji, že budu bránit slušné podnikatelské prostředí

20.10.2013 17:02

Vážím si každého, kdo se nebojí riskovat a pustí se do podnikání s často dopředu nejistým výsledkem. Tito lidé mají moji plnou podporu.

Vlček (ODS): Svým voličům slibuji, že budu bránit slušné podnikatelské prostředí
Foto: red
Popisek: Logo ODS

Proto si myslím, že stát by měl tzv. osoby samostatně výdělečně činné (OSVČ) tedy živnostníky, malé a střední podnikatele, co nejvíce podporovat. Tito lidé si všechno hradí sami, nemají žádný nárok na placenou dovolenou, na nemocenskou a na rozdíl od zaměstnanců ručí za způsobenou škodu veškerým svým majetkem. Já sám jsem začal podnikat již při studiu na Vysoké škole ekonomické v roce 2004, takže je mi tato problematika blízká. OSVČ jsem dosud.

Je vždy lepší, když je člověk aktivní a začne podnikat, otevře si například restauraci, internetový obchod nebo třeba řemeslnickou dílnu, než když nemá místo a stát mu musí vyplácet podporu v nezaměstnanosti nebo sociální dávky. Lidé se pak stávají pasivními a společnosti jako celku to dlouhodobě neprospívá. ODS vždy razila heslo, že jedinou cestou pro společnost jsou aktivní občané a podpora jejich činnosti.

Z tohoto důvodu nesouhlasím s jakýmkoliv zhoršováním podnikatelského prostředí, které chystají levicové strany ve smyslu povinného zavádění registračních pokladen, rušení či snižování výdajových paušálů nebo zvyšování daní. Udělám všechno proto, abych podobným úmyslům zamezil! Drobným podnikatelům by neprospělo ani obnovení tzv. minimální daně, kterou navrhují odboráři a což není nic jiného než šikanování slušných podnikatelů.  Z toho důvodu jsem také připravil tuto petici proti zavedení minimální daně. 

Živnostníci a drobní podnikatelé jsou totiž motorem ekonomiky!

Ing. Daniel Vlček,
kandidát ODS pro volby do PS,
Praha 3

Petice proti opětovnému zavedení minimální daně

reklama

autor: ODS

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zimola (Z 2020): Aktuální starosti starosty? Obchvat města

6:03 Zimola (Z 2020): Aktuální starosti starosty? Obchvat města

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k obchvatu