Vrecionová (ODS): Odchod Bárty nestačí, musí skončit celá ABL

08.04.2011 18:06

Není ostuda si přiznat chybu. Doufám, že toho bude schopná i ODS a přizná si, že pokus o vládu s reprezentanty firmy ABL, kteří se maskovali za stranu Věci Veřejné, selhal.

Vrecionová (ODS): Odchod Bárty nestačí, musí skončit celá ABL

Během včerejška a dneška jsem obdržela desítky sms a emailů a s dalšími lidmi jsem mluvila přímo telefonicky. Ať již šlo o členy ODS, či občany z mého senátního obvodu, jejich názor byl bez výjimky stejný. Všichni do jednoho požadovali, aby ODS již dále nepůsobila ve vládě, v níž budou působit exponenti ABL  - pánové Bárta, Dobeš a pan John.

Pan Bárta se již dnes pokusil o kouřovou clonu - ohlásil odchod z ministerstva dopravy. Takovýto postup však podle mého názoru v žádném případě nestačí. Jeho přátelé z ABL jsou díky němu "rozlezlí" po celé státní správě a i oni musí následovat svého stranického "guru".

Jako pro senátorku zvolenou za ODS je pro mě nepřijatelné, aby Věci veřejné nadále vedly ministerstvo vnitra. Stejně tak je pro mě nepřijatelné, aby na tomto místě dále působil pan Radek John, který se stal parodií sebe samého. V posledních dnech definitivně zcela popřel svůj deklarovaný boj proti korupci, který zřejmě stejně nebyl nikdy míněn vážně. Alespoň se konečně v plné nahotě zřetelně ukázalo, kdo je pravým šéfem VV. A pan John to zcela jistě není...

Stejně tak z ministerstva školství musí odejít další bývalý zaměstnanec ABL pan Dobeš. Je absurdní, aby na tomto postu působil člověk, který přinejlepším pouze věděl (pokud se na něm sám nepodílel) o tom, že dochází k sledování politických konkurentů a korupčnímu jednání ze strany svých stranických kolegů.

Je na Věcech veřejných, jak se s nastalou situací, vyrovnají. Pokud se však postaví za své výše uvedené vládní představitele, je pro mě zcela nepřijatelné, aby se na takové vládní konstelaci, s takovýmto personálním obsazením, podílela strana, kterou reprezentuji - ODS. Osobně jsem přesvědčena o tom, že tento názor sdílí drtivá většina představitelů a členů ODS, ale i široká veřejnost a vedení strany ho neprodleně vyslyší.

Za určitých podmínek je možné vládnout s Věcmi veřejnými, ale zcela jistě nejde vládnout s ABL. Doufám, že ti členové Věcí veřejných, kteří nejsou spojeni s ABL (pokud takoví vůbec existují), otevřou konečně oči a s nastalou situací se férově vyrovnají. Politická strana nemá být sektou. Sledování, korumpování a vydírání do demokratické politiky zcela jistě nepatří.

Více:
Nový ministr dopravy může být Viktor Paggio. Ten to odmítá

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Smlouvy platí asi tak, jako sliby před volbami?

13:04 Mašek (ANO): Smlouvy platí asi tak, jako sliby před volbami?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k hrozícím protestům lékařů.