Vystrčil (ODS): Jdeme do protiútoku

24.04.2020 12:21

Komentář na facebookovém profilu o nutnosti návratu k normálnímu životu

Vystrčil (ODS): Jdeme do protiútoku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Senátu Miloš Vystrčil

Vážení a milí. Díky za veškeré odříkání a oběti, které nás dovedly do situace, kdy jsem přesvědčen, že je potřeba vzít veškerý rozum a odpovědnost do hrsti a jít do protiútoku. Koronavirus se šíří a již se ho asi úplně nezbavíme. Na druhé straně již víme, jak ho držet na uzdě - dokázali jsme to.

Musíme a umíme to a máme na to, být ještě více opatrní, chytří, odpovědní a ukáznění. Zároveň platí, že normální je vyrábět, prodávat, učit se, poskytovat služby, chodit do hospody, na fotbal, do kina...

Anketa

Přispěla parlamentní opozice pozitivně k řešení koronavirové krize v ČR?

3%
97%
hlasovalo: 30621 lidí

Tyto věci je nutné skloubit. Máme rozum, máme také již ve většině případů ochranné pomůcky, existují možnosti infrastrukturních,organizačních, hygienických a dalších opatření, které nám umožňují relativně normálně fungovat a zároveň na maximum snížit riziko nákazy.

Nesmíme se chovat jako ovce, je třeba bojovat o návrat k normálnímu životu, jinak nám hrozí ztráta prosperity a možná i svobody.

Nesmíme se uvelebit v karanténě a odevzdat se osudu, nejsme ovce! Pokud lidé nebo většina lidí nemůže 2 měsíce pracovat, potom vyrobené zboží, služby a výluka ve výuce chybí a bude chybět. Když to nezměníme, je jasné každému z nás, co nutně nastane.

Máme před sebou těžkou a náročnou, ale jedinou možnou cestu, cestu návratu k normálnosti. Není na co čekat. Zvládli jsme první etapu, moment překvapení nás nezlomil, prokázali jsme sílu i sounáležitost. Nyní je čas zabojovat a vrátit se do ztracených pozic. S rozumem a odpovědností pojďme do protiútoku!

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

18:05 Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k neúčasti hnutí ANO na jednání o důchodové reformě n…