Vyzula (ANO): Očkovat nebo neočkovat - co vlastně chtějí? Je vidět světlo na konci tunelu?

26.03.2015 9:51

Není den, aby nepřišel mail na téma očkování dětí. Většinou se jedná o kopie. Tedy někdo napsal předlohu, která je opakovaně posílána z různých mailových adres nebo z jedné adresy na soubor adres. Co vlastně tento jeden dopis požaduje?

Vyzula (ANO): Očkovat nebo neočkovat - co vlastně chtějí? Je vidět světlo na konci tunelu?
Foto: ANO
Popisek: Rostislav Vyzula

Krátce řečeno se týká zaprvé: zakázání povinného očkování a zavedení individuálního očkovacího plánu pro děti. Zadruhé: možnosti použití i jiné vakcíny, než je Hexavakcína a zatřetí: vysokými pokutami za nedodržení zákona o veřejné ochraně zdraví v bodech týkajících se očkování.

Není nutné se zabývat samotnou technickou stránkou očkování. Ta je daná. Je dlouhodobě nastavená pediatrickou a vakcinologickou společností a funguje to. Pokud se týká individuálního plánu očkování, tak ten u nás existuje. Použití Hexavakcíny není jedinou volbou a sankce za nedodržení zákona byly zakotveny v současné podobě zákona a novela zákona je jedině zmírňuje. Kde je tedy zakopaný pes? Co se vlastně po poslancích nyní chce? Vždyť novela zákona o ochraně zdraví není t.č. vůbec o očkování!!!

Viděl bych to ve dvou rovinách. Předně medicínsko-technické rovině a pak i filozofické. V té medicínsko-technické se chce zajít ad absurdum. Nikoli zrušit povinné očkování, ale vyjít maximálně vstříc individuálním očkovacím plánům, kdy ne lékař, ale rodič vezme na sebe zodpovědnost, zda dítě očkovat či ne. Tak tedy rodiče budou zodpovědní, jsou údajně dobře vzdělaní a lékařské odborné společnosti jsou zkorumpované farmaceutickými firmami. Veškeré provedené relevantní epidemiologické studie jsou o ničem, rodič ví přece více. Zapomněli jsme na dobu, kdy očkování nebylo povinné a jaká v té době byla úmrtnost na dětská infekční onemocnění. Srovnáváme se s očkovacím plánem v Německu, ale zapomínáme, že tato země se potýká ročně s tisíci onemocněními spalničkami a zvažuje povinné očkování zavést. Proti tuberkulóze v současné době nemůžeme očkovat ani rizikové skupiny a přitom se divíme, že nám počet případů tbc onemocnění narůstá. Ministerstvo zdravotnictví hledá urychleně cestu, jak k nám dovést tbc vakcínu, která se k nám t.č. nedováží. Lidská paměť je velmi krátká. V případě Hexavakcíny je pravda, že u nás jsou registrovány i jiné vakcíny, které se ale velmi těžko shánějí. Distributor je nedováží, ale to je jen otázka poptávky. A pokuty – jednoznačně jsou potřeba. Bez sankcí nebude mít zákon tu správnou účinnost a jejich výše byla dlouhodobě v zákoně zakotvena, jen ne tak pregnantně vypsána jako nyní, proto si toho lidé všimli až nyní. Nicméně, novela zákona je nyní snižuje a to výrazně. Ovšem zase ne tak výrazně, aby nebyly účinné.

Filozofická rovina je pro mne mnohem zajímavější. Proč se ve světě objevují stále častěji pochybnosti o výsledcích vědy a to zvláště u vzdělaných lidí? Podobné problémy se týkají i evoluční teorie, klimatických změn aj. Kdyby to byly jednotlivé hlasy, ale jsou to obrovská čísla. Odpor k očkování je i v USA na vzestupu. 46 států povoluje výjimky z povinného očkování na základě náboženských důvodů. Jsou lidé, kteří věří, že očkování způsobuje autismus. Pravděpodobně antivakcinační nálada započala po zveřejnění studie v časopise Lancet v roce 1998, která spojovala vakcinaci s autismem. Nic na věci nemění, že studie byla vzápětí stažena a její výsledky popřeny. Jednou se objevila a řada lidí se jí chytila. Ale proč? Padla snad na úrodnou půdu pochybovačnosti s tímto světem, která je v mnohých z nás přirozeně zakotvena? Je to tím, že jsme příliš bombardování pochybnými teoriemi a vyloženě lživými prezentacemi a závěry politických špiček? Je to tím, že závěry z dennodenního života jsou překrucovány v mediích a pokud je jich moc a stále se opakují, tak psychologicky vyvolávají v nás pochybnosti i o nezpochybnitelném? Evoluce opravdu proběhla a probíhá! Vakcíny vážně zachraňují životy! Klimatické změny opravdu probíhají! Vědecké závěry opravdu fungují! Země se opravdu otáčí kolem své osy a obíhá kolem slunce! Řada z nás tomu však stále nevěří nebo nechce věřit a pochybovačů přibývá. Nebylo by lepší skoncovat s hypotézami, které vyvolávají pochybnosti a místo toho se zabývat vědecky podloženými fakty? Nikdo netvrdí, že současná věda dokáže vše vysvětlit, ale nic lepšího nemáme. Pořád lepší, než dojmologie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…