Senát Parlamentu České republiky

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.01.2013 17:55:20

SETKÁNÍ V SENÁTU U PŘÍLEŽITOSTI DNE PAMÁTKY OBĚTÍ HOLOCAUSTU

SETKÁNÍ V SENÁTU U PŘÍLEŽITOSTI DNE PAMÁTKY OBĚTÍ HOLOCAUSTU

Federace židovských obcí v České republice a Nadační fond obětem holocaustu pořádají v pátek dne 25. ledna 2013 ve spolupráci s kanceláří Senátu Parlamentu ČR setkání u příležitosti Dne památky obětí holocaustu a předcházení zločinům proti lidskosti.

Záštitu nad slavnostním setkáním převzali Milan Štěch, předseda Senátu Parlamentu ČR, a Miroslava Němcová, předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, kteří pronesou projevy k přítomným hostům. 

27. leden, den, kdy byl v r. 1945 osvobozen koncentrační a vyhlazovací tábor Osvětim, je mezinárodním společenstvím připomínán jako „Den holocaustu“, od r. 2004 je v ČR státem uznaným významným dnem, o rok později jej vyhlásila Organizace spojených národů jako Mezinárodní den uctění památky obětí holocaustu.

Každoročně se slavnostního setkání účastní přeživší holocaust, zástupci organizací, které sdružují bývalé vězně a vězenkyně koncentračních táborů, dále senátoři a senátorky, zástupci diplomatického sboru, arcibiskup pražský, vrchní zemský rabín a další významné osobnosti kulturního, politického a náboženského života.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama