Senát Parlamentu České republiky

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.02.2013 17:54:38

Tisková konference k problematice rušení základních škol praktických

Tisková konference k problematice rušení základních škol praktických

Dne 4. února se v Senátu konalo veřejné slyšení k petici proti zrušení základních škol praktických, kterou svým podpisem podpořilo 76 tisíc občanů.

Veřejné slyšení uspořádal senátní Výbor pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice, jehož předseda Marcel Chládek vystoupil následně na tiskové konferenci.

Upozornil na to, že vláda, ministerstvo školství i vládní zmocněnkyně pro lidská práva selhaly při zavádění strategie boje proti sociálnímu vyloučení. Strategie nebyla prodiskutována s odbornou veřejností a nebyla ani finančně zabezpečena, jak na veřejném slyšení potvrdil zástupce ministerstva financí.

Vzhledem k výše uvedenému hodlá předseda výboru Marcel Chládek ustavit na půdě Senátu PČR kulatý stůl, v rámci něhož by měly být definovány podmínky pro implementaci strategie, a to jak po stránce materiální, tak personální. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama