ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.12.2013 12:04:36

Dva policejní prezidenti znejisťují policii

Dva policejní prezidenti znejisťují policii

Hnutí ANO souhlasí s postupem ministra vnitra Martina Peciny, který vrátil do služebního poměru a do funkce odvolaného policejního prezidenta Petra Lessyho.

Toho Pecinův předchůdce v resortu Jan Kubice odvolal na základě obvinění Generální inspekce bezpečnostních sborů. Městský soud v Praze ale Lessyho očistil s tím, že se žádný trestný čin nestal.

"Pan Pecina postupuje tak, jak musí. Je ale jasné, že stav, kdy máme dva policejní prezidenty, znejisťuje celý policejní sbor," říká kandidát hnutí ANO na ministra vnitra, řediitel české pobočky Transparency International David Ondráčka.

Ministr vnitra nyní doufá v dohodu se současným policejním prezidentem Martinem Červíčkem. "Nic jiného než dohoda teď nezbývá. Pokud se pan Červíček funkce nebude chtít vzdát, musí být zahájeno další správní řízení, které určí, jestli vůbec funkce policejního prezidenta byla po nuceném odchodu pana Lessyho volná," dodává Ondráčka.

Hnutí ANO předpokládá rychlé vyřešení situace ve vedení policie tak, aby bezpečnostní sbor mohlvykonávat svoji činnost nezávisle na politické vůli.

Hnutí ANO

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama