Adam Zábranský

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • transparentnost
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.09.2023 7:17:00

Praha bude odstranění billboardů vymáhat soudně, Czech Outdoor je má nelegálně n

Praha bude odstranění billboardů vymáhat soudně, Czech Outdoor je má nelegálně n

Hlavní město Praha podalo žalobu na společnost Czech Outdoor na vyklizení pozemků. V rámci boje s nelegální reklamou přikročila Praha k tomuto kroku poté, co společnost doposud ani přes opakované výzvy neodstranila nelegální billboardy z 58 pozemků.

 „Boj s vizuálním smogem a nelegální reklamou je dlouhodobým programovým cílem Pirátů i naší současné koalice. Billboardy na těchto konkrétních 58 pozemcích už dávno nemají stát. Historickou nájemní smlouvu, na základě které ty billboardové konstrukce stojí, považuje Praha z různých důvodů za neplatnou. I kdyby však platná byla, skončila nejpozději 9. března 2022. Společnost Czech Outdoor však billboardy přes opakované výzvy doposud neodstranila, proto hlavní město přistupuje k podání žaloby na vyklizení,” říká Adam Zábranský, pražský radní pro majetek, transparentnost a legislativu.

Vedení Prahy řeší i jinou venkovní reklamu, než jsou billboardy. V těchto dnech se odstraňují reklamní prvky mobiliáře z centra Prahy, které provozovala společnost JCDecaux.

Zároveň je připravována novela nařízení o regulaci reklamy, aby kvůli jejímu znění přestal Úřad pro ochranu hospodářské soutěže vést s Prahou řízení. Toto nařízení reguluje například reklamní plachty na fasádách domů. Další aktivitou je práce na vymezení legálních plakátovacích ploch a pravidel pro nízkonákladovou reklamu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama