Adam Zábranský

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • transparentnost
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.05.2019 9:41:00

Pražský magistrát poskytl Wikipedii tisíce fotografií

Pražský magistrát poskytl Wikipedii tisíce fotografií

Odbor komunikace a marketingu pražského magistrátu souhlasil s uvolněním více než šesti tisíc fotografií pro internetovou encyklopedii.

Mezi pražským magistrátem a zástupci Wikipedie (spolkem Wikimedia Česká republika, který se zabývá propagací encyklopedie) se uskutečnilo několik vzájemných jednání a schůzek. Celou věc zastřešil bývalý wikipedista a dnes radní hlavního města Prahy - Adam Zábranský.

Jedná se o fotografie představitelů hlavního města Prahy (Rady hl. m. Prahy) a dále rozsáhlý soubor fotografií z rekonstrukce věže Staroměstské radnice. Fotografie podrobně dokumentují všechny fáze rekonstrukce, např. obnovu orloje, výměnu hodin na věži, obnovu kaple, vitráží i restaurování soch.

„Díky tomu budou moci dobrovolní editoři Wikipedie lépe ilustrovat stávající články o Praze a psát nové. Wikipedie je v první desítce nejnavštěvovanějších webových stránek v České republice i v sousedních zemích. Existuje v řadě jazyků; i turisté, kteří do Prahy přijíždějí, z ní čerpají informace. Proto chceme, aby mohla být Praha dostatečně v rámci encyklopedie reprezentována,“ uvedl radní Zábranský.

Fotografie z rekonstrukce jsou umístěny aktuálně v příslušné kategorii na obrazovém serveru Wikimedia Commons, který internetová encyklopedie využívá ZDE.

Fotografie představitelů města byly nahrány již v únoru 2019 a umístěny do článků o jednotlivých zástupcích metropole ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama