Adriana Krnáčová, M.A., MBA

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.10.2018 17:53:00

Konference Deloitte poskytne informace o střediskách sdílených služeb

Konference Deloitte poskytne informace o střediskách sdílených služeb

Střediska sdílených služeb (SSC – Shared Service Centers) zaměstnávají v Česku devadesát tisíc lidí. Do dvou let jich bude podle odhadů Deloitte sto tisíc, tedy zhruba dvě a půl procenta zaměstnanců České republiky.

 To je jeden z důvodů, proč se celosvětová konference Deloitte Shared Services Conference letos koná v Praze, a to ve dnech 9. a 10. října 2018 v Kongresovém centru. Praha se zde prezentuje jako moderní dynamicky se rozvíjející metropole s potenciálem být centrem sdílených služeb a má na konferenci i informační stánek.

Česká republika je v posledních letech oblíbenou lokalitou pro mezinárodní společnosti, které zde stále častěji umisťují svá střediska sdílených služeb. Tato střediska se rozšiřují od informačních technologií i do složitějších oblastí jako jsou finanční operace a umožňují mezinárodním společnostem efektivnější fungování při nižších nákladech.

Konference se zúčastní vysocí manažeři nadnárodních firem z celého světa. Letošním tématem konference i dlouhodobým trendem v oblasti SSC jsou digitalizace a inovace v oboru.

„Trh práce prochází bezprecedentními proměnami přímo před našima očima. Růst sektoru sdílených služeb je toho pak konkrétním příkladem. Světové metropole se v zájmu zvýšení své konkurenceschopnosti musejí na tyto změny naučit velmi pružně reagovat. S radostí tedy kvituji, že se nejvýznamnější mezinárodní konference na toto téma letos koná na území našeho hlavního města,“ uvádí ke konferenci primátorka hl. m. Prahy Adriana Krnáčová.

„Česká republika se v oblasti středisek sdílených služeb hodně posouvá. V minulosti u nás vznikaly zejména centra pro transakční zpracování, základní administrativu a podobné činnosti. Nyní se Česko profiluje jako místo, kam společnosti přesunují aktivity s vysokou expertízou a přidanou hodnotou, například v obchodním plánování nebo právním poradenství,“ říká Pavel Šimák, ředitel v týmu center sdílených služeb, Deloitte.

Další informace o konferenci získáte ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama