Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.10.2019 18:08:00

Čekáme na vyjádření rodiny Karla Gotta

Čekáme na vyjádření rodiny Karla Gotta

Vláda Andreje Babiše se sešla ve středu 2. října ve Strakově akademii k mimořádnému jednání. Jediným bodem programu byl návrh předsedy vlády uspořádat zesnulému Karlu Gottovi státní pohřeb.

 Ministři kabinetu Andreje Babiše návrh na uspořádání státního pohřbu k uctění památky Karla Gotta jednoznačně podpořili s podmínkou, že se státním pohřbem bude souhlasit i umělcova rodina. „My prioritně akceptujeme a samozřejmě čekáme na vyjádření rodiny, jestli si to bude přát,“ uvedl premiér Andrej Babiš.

Státní pohřeb by v takovém případě zorganizoval Úřad vlády ČR. Vláda také rozhodla vyhlásit den pohřbu Karla Gotta za den státního smutku. „V tento den budou státní vlajky na úředních a veřejných budovách vyvěšeny na půl žerdi nebo stožáru,“ konstatoval předseda vlády.

Výsledek mimořádného jednání vlády ve středu 2. října naleznete ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama