Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.09.2021 12:09:00

Evropa není schopna jasně definovat Schengenský prostor

Evropa není schopna jasně definovat Schengenský prostor

Komentář na facebookovém profilu k zkušenostem Maďarska s ilegální migrací

 Jestli někdo říká, že ilegální migrace není téma, mám pro něj pár čísel a zkušenost z Maďarska, kde jsem s si premiérem Orbán Viktor prohlédl pohraniční plot na hranici se Srbskem.

Loni Maďarsko zastavilo 22 882 ilegálních migrantů, letos už 76 176. Skoro 3,5krát tolik. Denně je to 300 až 400 lidí.

A co je ještě důležitější? V roce 2020 chytili Maďaři 281 převaděčů, letos už 752. Inkasují 3500 euro za jednoho uprchlíka. Ta čísla rostou každým dnem.

Problém je, že Evropa není schopna jasně definovat Schengenský prostor. Opakovaně jsem na Evropské radě vystoupil a ptal se. Proč Bulharsko, Rumunsko, Chorvatsko a Srbsko čekají tak dlouho na vstup do Schengenu? Řešení je jednoduché, plot na hranici mezi Tureckem a Bulharskem a obrana evropského kontinentu na moři.

Česká republika nebude přijímat ilegální migranty. Dokud jsem premiérem. Budeme pomáhat, to ano. Třeba v Severní Makedonii máme 60 policistů. A jsme připraveni pomoct i Maďarsku, protože jejich plot chrání i nás.

Proto jsem přivezl symbolický dárek, vyhřívané stany od naší armády. Po návratu domů projednám s našimi ministry na vládě, jestli můžeme pomoci i tak, že sem pošleme naše vojáky nebo policisty.

Chci poděkovat premiérovi Viktorovi Orbánovi za tu možnost sem přijet, diskutovat s ním a samozřejmě za to, že i nadále budeme v Evropské unii vystupovat společně s naším návrhem řešení.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama