Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.02.2020 22:20:54

Je důležité, aby naše nemocnice a lékárny měly dostatek roušek

Je důležité, aby naše nemocnice a lékárny měly dostatek roušek

Předseda vlády v Královéhradeckém kraji navštívil Fakultní nemocnici a prohlédl si stavbu dálnice D11.

Premiér Andrej Babiš navštívil ve středu 26. února 2020 Královéhradecký kraj. Prohlédl si místo výstavby dálnice D11 a navštívil Fakultní nemocnici Hradec Králové. Se starosty jednal o novém stavebním zákonu a prohlédl si také hradecký fotbalový stadion, který má projít rekonstrukcí. Na cestě předsedu vlády doprovodili vicepremiér a ministr průmyslu, obchodu a dopravy Karel Havlíček, ministr zdravotnictví Adam Vojtěch a ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Premiér Babiš zahájil návštěvu Královéhradeckého kraje na vlakovém nádraží v Jaroměři, které v současné době prochází rekonstrukcí. Ta povede ke zvýšení rychlosti průjezdu vlaků a zlepšení komfortu cestujících. Komplexní rekonstrukce má být dokončena v červenci letošního roku. Její cena se vyšplhá na 905 milionů korun.

Následně se delegace přesunula na vlakové nádraží v Náchodě. V budoucnu by zde mohla vzniknout tzv. Vysokovská spojka, která umožní cestu z Prahy do Vratislavi vlakem za tři hodiny. „Proběhla zde investice několika desítek milionů korun do moderních řídicích systémů i nádražní budovy,“ řekl Andrej Babiš po prohlídce nádraží v Náchodě.

Dalším bodem bylo setkání se starosty měst a obcí, kde se jednalo zejména o novém stavebním zákoně. Cílem je zrychlení územní přípravy a realizace staveb dopravní, vodní a energetické infrastruktury. K realizaci stavby by tak mohlo dojít již do jednoho roku od podání bezchybné žádosti. K usnadnění celého stavebního řízení má například vést digitalizace správních řízení.

Andrej Babiš navštívil také společnost Batist Medical, která je významným dodavatelem zdravotnických a hygienických prostředků do České republiky i dalších zemí Evropy. „Je důležité, aby nejen naše nemocnice a lékárny měly dostatek roušek. S panem majitelem jsme diskutovali o tom, jaká je současná situace. Poptávka je obrovská,“ uvedl předseda vlády.

Spolu s ministrem dopravy Karlem Havlíčkem si Andrej Babiš prohlédl pokračující stavbu dálnice D11. V tuto chvíli pokračuje stavba dvou úseků v délce 22,4 kilometru. Jedná se o úseky Hradec Králové – Smiřice a Smiřice – Jaroměř. Zprovoznění se plánuje na prosinec roku 2021. Zároveň se připravuje stavba dvou zbývajících úseků dálnice D11 k hranicím s Polskem. D11 je tak jednou z nejrozestavěnějších dálnic v Česku.

„Zbývá dostavět 41 kilometrů až k hranicím s Polskem. Přípravu těchto úseků je potřeba zrychlit, protože polská strana bude na hranicích mezi lety 2023–2024,“ shrnul situaci premiér.

Předseda vlády dále absolvoval prohlídku Všesportovního stadionu z roku 1960. Město plánuje rekonstrukci, díky které se podaří v Hradci vybudovat stadion mezinárodní úrovně. Ten by měl sloužit nejen pro místní fotbalový klub, ale také jako prostor pro koncerty, kino, trhy či venkovní ledové kluziště.

Spolu s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem navštívil předseda vlády Fakultní nemocnici Hradec Králové. Ministerstvo zdravotnictví se formou dotací podílí na několika projektech. Jedním z nich je výstavba transfúzního oddělení, díky kterému dojde k zefektivnění provozu a zlepšení komfortu pro dárce. Dokončení projektu za 142 milionů korun se očekává na konci letošního roku. Strategickou investicí nemocnice je pak modernizace chirurgických oborů. Cílem je vybudování přístavby chirurgického centra a modernizace stávajícího Bedrnova pavilonu. S dokončením investiční akce za 2,4 miliardy korun se počítá na rok 2025. Nemocnice zároveň plánuje výstavbu pavilonu kliniky infekčních nemocí. V tom budou soustředěny celkem čtyři kliniky.

„Jde o skvělou nemocnici s výbornými hospodářskými výsledky. Mají jasný investiční plán, chtějí modernizovat chirurgické obory či rekonstruovati objekt pro nedonošené děti. Probrali jsme, kolik potřebují peněz na roky 2021 a 2022. Gratuluji panu řediteli, vše zde funguje a nemocnice může být příkladem pro ostatní,“ zhodnotil Andrej Babiš návštěvu.

Během návštěvy Královéhradeckého kraje hovořil premiér s místními podnikateli o problematice nájemního bydlení, novém stavebním zákonu či problémech krajského zdravotnictví. Na závěr se v Pracovišti pečovatelské péče seznámil s provozem agentury, minulostí a současností domácí péče, dozvěděl se poznatky o její možné finanční a personální budoucnosti a zúčastnil se diskuse s poskytovateli.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama