Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.12.2019 18:55:00

Každý stát má jinou ekonomiku a jiné přírodní podmínky

Každý stát má jinou ekonomiku a jiné přírodní podmínky

Předseda vlády Andrej Babiš jednal na Evropské radě o klimatické změně.

Ve dnech 12. a 13. prosince 2019 se premiér Andrej Babiš zúčastnil zasedání Evropské rady a eurosummitu v Bruselu. Hlavními tématy jednání byly klimatická změna, víceletý finanční rámec, vnější vztahy Evropské unie, prohlubování hospodářské a měnové unie a brexit.

Ve čtvrtek lídři EU na summitu, na kterém byl poprvé v roli předsedy Evropské rady Charles Michel, bývalý belgický premiér, diskutovali změny klimatu a cíl dosažení klimatické neutrality EU do roku 2050. Premiér Babiš tento závazek podmínil uznáním práva ČR na rozvoj jaderné energie coby jednoho z nízkouhlíkových zdrojů.

„Pro Českou republiku, aby mohla dosáhnout klimatické neutrality, je zásadní energetický mix postavený na jaderné energii. Každý stát má jinou ekonomiku a jiné přírodní podmínky. To je třeba respektovat. Mimo to Česká republika a česká vláda dělá velice konkrétní opatření v boji proti změně klimatu,“ řekl Andrej Babiš.

Členské státy EU se zavázaly k cíli dosažení klimatické neutrality do poloviny tohoto století, s výjimkou Polska. Během večeře lídři diskutovali víceletý finanční rámec EU a vnější vztahy.

Druhý den premiéři a prezidenti pokračovali jednáním eurosummitu v inkluzivním formátu a diskutovali další kroky k prohlubování hospodářské a měnové unie. Na závěr summitu proběhla krátká debata o brexitu v návaznosti na výsledky čtvrtečních parlamentních voleb ve Spojeném království.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama