Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.09.2018 20:04:00

Kdo porušuje evropské zákony, nemůže mít právo na volný pohyb

Kdo porušuje evropské zákony, nemůže mít právo na volný pohyb

Komentář na facebookovém profilu k migraci

 Na neformální večeři hlav EU v Salzburgu jsem aktivně vystupoval a předkládal návrhy. Co mě tam zklamalo, byly výstupy premiérů jižních států, kteří znovu vystoupili s přerozdělováním ilegálních migrantů. Během našeho setkání v Římě jsem kolegům jasně vysvětlil, že jediné řešení je ilegální migraci úplně zastavit a řešit ji systémově ve spolupráci se severoafrickými státy a dalšími státy Afriky.

Takový plán se připravuje. V listopadu bude na Sicílii konference o spolupráci s Libyí a další konference o spolupráci se severoafrickými zeměmi se také připravují. Rakouský premiér Sebastian Kurz měl úspěšné jednání s egyptským prezidentem. Hlavní rozpor přetrvává v tom, že někteří kolegové považují ilegální migraci za normální a nevnímají, že pokud někdo přijde do Evropy nezákonně, je to ilegální migrant, tečka.

Máme se smířit s tím, že sem prostě ilegální migranti jezdí? O tom, kdo tady bude žít a pracovat, máme nechat rozhodovat pašeráky lidí, který podle Europolu vydělali na pašování lidí v roce 2016 5,7 miliardy euro? Každý, kdo do Evropy ilegálně přichází, platí údajně za cestu 2000 až 5000 dolarů.

Taky jsem kolegům připomněl, že kdo porušuje zákony Evropy, nemůže mít právo volného pohybu. Jediná možnost je umístit ho do detenčního zařízení, kde se rozhodne, jestli dostane azyl - nebo nedostane - a tím pádem letí domů. Jenže tenhle systém nefunguje a není snaha ho zásadně řešit. Místo toho zazněla slova o přerozdělování lodí a vyhrožování vyloučením ze Schengenu, což považuji za absurdní.

Místo toho, abychom se dohodli jak zastavit migraci, spíš se nám snažili podsunout, ať se smíříme, s tím že ilegální migranti prostě přicházejí. A jediné, co s tím máme dělat, je přerozdělovat si lidi z připlouvajících lodí. Výborně. Další pozvánka pro migranty a povzbuzení pro pašeráky. Byl jsem opravdu zklamaný. A znovu řekl, že migraci musíme řešit komplexně.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama