Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.05.2021 18:42:00

Nemůžu vědět, jestli byl, nebo bude, nebo je, vydán mezinárodní zatykač

Nemůžu vědět, jestli byl, nebo bude, nebo je, vydán mezinárodní zatykač

Odpověď na interpelaci poslance Holíka na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 6. května ve věci Vrbětice, mezinárodní zatykač.

Děkuji za dotaz. Myslím, že jsme na půdě Poslanecké sněmovny toto dlouze diskutovali, že jsme odpovídali na ty dotazy. Ano, já jsem dokonce ještě jako ministr financí o tom mluvil v České televizi v prosinci 2014.

Nikdy jsem nepochopil, proč naši předchůdci vůbec pronajali ty soukromé sklady podivné firmě, která mě po mých výrocích v prosinci 2014 zažalovala - i stát - a ten soud ještě stále probíhá.

Takže já už nemám k tomu co říct. Je jedna věc, která se vyšetřuje. My jsme se k tomu už vyjadřovali i s vicepremiérem Hamáčkem. Samozřejmě se to v čase nějak změnilo na základě nějakých nových okolností, je to živý trestní spis. Takže nevím, co bych k tomu měl ještě říct. Je potřeba, aby zkrátka - i jsem to inicioval a žádal kolegy - aby stát lépe kontroloval vůbec, jaký vojenský materiál se skladuje na našem území, aby to lépe ochránil samozřejmě.

Ale ten případ je úplně jasný a my jsme reagovali, jak jsme reagovali. Myslím si, že jsme reagovali dobře. A znovu můžu jenom vyjádřit poděkování všem orgánům činným v trestním řízení, které se na tom podílely i našim bezpečnostním složkám.

***
Já nejsem schopen odpovědět na ten dotaz. Pokud byl, nebo bude, nebo je, vydán mezinárodní zatykač, tak samozřejmě já to nemůžu vědět. Protože to je živá kauza a to ví samozřejmě státní zástupce a policie, která to vyšetřuje. Takže se omlouvám, ale nemohu sloužit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama