Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.06.2016 7:49:45 - olga valová

dotaz

Z jakých důvodů neumožníte odkoupení státních pozemků.pod stavbami jiných vlastníků?(občanů ČR) Z jakého důvodu požadujete na občanech ČR aby státu prodali svoje pozemky,které stát potřebuje pro stavby?(silnice,přehrady.
Olga Válová

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.07.2016 13:12:49 - Andrej Babiš
  Česká republika může prodat veškeré nemovitosti (v daném případě pozemek), který je pro ni nepotřebný. Ne jinak tomu je i  u pozemků pod stavbami jiného vlastníka, v tomto případě by patrně navíc byly splněny předpoklady pro prodej přímo vlastníkovi oné stavby (existuje vzájemné předkupní právo). Pochopitelně neznáme konkrétní situaci, ale vznikl-li nějaký problém v souvislosti s blokováním prodeje státního pozemku pod stavbou, napište nám na MF a můžeme se podívat, zda se někde nestala chyba.

V zájmu všech občanů stát staví veřejně prospěšné stavby jako silnice, po kterých jezdíme do práce a do školy a přehrady, které chrání před suchem nebo povodněmi. K tomu potřebuje příslušné pozemky, a pokud je nemá, tak je po dohodě s majitelem směňuje nebo za férových podmínek vykupuje – dřív mohli vlastníci dostat max. dvojnásobek, dnes až šestnáctinásobek ceny pozemku. Handrkování o pozemky s farmářkou Havránkovou, zatímco tisíce lidí přes 20 let čekali na dostavbu tolik potřebné dálnice D11 z Prahy do Hradce Králové a Polska se už nesmí opakovat.

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE