ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,88. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.09.2009 15:54:16

Balbínovec Hrdina: Chci se bavit životem

Balbínovec Hrdina: Chci se bavit životem

Recesisticko-protestní Balbínova poetická strana se do povědomí voličů dostala především díky billboardům, na kterých zesměšňovala KDU-ČSL a Miroslava Kalouska.

&nbsp;Za billboardy balbínovci zaplatili 600 tisíc korun, uvedl v on-line rozhovoru volební lídr a předseda Jiří Hrdina.<br /><br />"Platíme to z darů našich příznivců a velkou většinu, pokud neuspějeme, budeme zřejmě muset zaplatit ze svých vlastních příjmů," uvedl Jiří Hrdina v on-line rozhovoru se čtenáři iDNES. Proč se balbínovci zaměřili právě na lidovce?<br /><br />"My jsme si nevybrali vyloženě KDU-ČSL, ale především pana Kalouska, protože on je pro nás prototypem politiků, kteří dle našeho názoru v politice nemají místo," řekl.<br /><br />Volební lídr balbínovců odmítá, že by jeho malá strana ubírala hlasy větším pravicovým stranám a nahrávala tak komunistům.<br /><br />"Komunisty podporuje především ten, kdo volí Kalousky, neboť oni jako pseudodemokraté jsou tou silou, která svojí politickou prostitucí, hrabivostí a falešností nahání rozčarované občany zpět do náruče zatím nicnedělajících komunistů," uvedl Jiří Hrdina.<br /><br />Billboardy s nápisem "Padouch nebo hrdina, my jsme jedna rodina" na sebe balbínovci upozornili letos v březnu.<br /><br />Balbínovci podle svého lídra neočekávají od voleb vůbec nic. "Nejsme na tom závislí," tvrdí Hrdina. Smysl existence strany je podle něj stejný jako smysl existence kterékoliv jiné. Jenom priority a prostředky prezentace jsou jiné.<br /><br />Komu může maličká recesistická strana prospět? "Za prvé prospívá nám, protože se úžasně bavíme. Za druhé nás před čtyřmi lety volilo ve třech volebních obvodech přes 9 tisíc lidí. Takže to zřejmě prospívá i jim," uvedl Jiří Hrdina.<br /><br />Balbínova poetická strana byla založena 1. ledna 2002 v Balbínově poetické hospůdce v Balbínově ulici v Praze na Vinohradech. Hlásí se k odkazu Bohuslava Balbína, jezuitského kněze a vlastence.<br /><br />Strana nechce vládnout, některá ministerstva by dokonce zrušila, chce však nabídnout alternativu nevolícím občanům.<br /><br />Mezi hlavní body programu nazvaného BalbíNew Deal patří zrušení sociálního a zdravotního pojištění, které chtějí nahradit daní z obratu, zjednodušení podnikání, zavedení rovné daně, omezení stánkového prodeje, léky hrazené státem, omezení kamionové dopravy či školné na vysokých školách.<br /><br />Převzato ze serveru iDNES.cz, 22. 5. 2006, autoři: skr, mia<br />
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama