Bc. František Navrkal

  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.04.2021 14:57:00

Podorujete zájmy velkých věřitelů, o ty menší už tolik nejde

Podorujete zájmy velkých věřitelů, o ty menší už tolik nejde

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 16. dubna 2021 k exekučnímu řádu

 Dobrý den, vážené kolegyně, vážení kolegové.

Tak já bych taky jenom krátce zareagoval na pana poslance Bendu. Já jsem taky nerozuměl úplně tomu, kam směřovala ta jeho poznámka, že dluhy se mají platit. To tady skutečně nikdo nezpochybňuje, jak to říkali moji předřečníci, to nikdo vůbec nezpochybňuje. A já si myslím, že všechny ty návrhy, které se tady předkládají na nějaké ty zásadnější reformy, třeba včetně té teritoriality, tak rozhodně nemíří k tomu, že by se tady měla celkově oslabit vymahatelnost dluhů. Ale míří třeba k tomu, aby vymahatelnost těch dluhů nebyla jenom pro ty velké věřitele, ale třeba i pro ty malé věřitele.

A já tady z toho dlouhodobě cítím, že třeba i vy resp. vaše strana, prostřednictvím pana předsedajícího, vlastně spíš podporujete zájmy těch velkých věřitelů, a o ty menší už tolik nejde. A já myslím, třeba i ty zkušenosti. Byli jsme společně na Slovensku, kde tu teritorialitu mají, kde mají podobný systém, o kterém se tady bavíme, a ty zkušenosti tam byly takové, že to těm malým věřitelům vyhovuje. Takže to jsem chtěl poznamenat a to je všechno.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama