Bc. František Vaněk

  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,59. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.10.2013 21:11:44

HON NA ČAREDJNICE/I/

HON NA ČAREDJNICE/I/

Útoky proti kritikům

Jak jinak si vysvětlit články a prohlášení, které čteme nejen na stránkách SPOZ, internetových zpravodajských serverech, ale i v tisku.

Reaguji tímto na článek ze dne 7. 10. 2013 na NOVINKÁCH ze zdroje deníku PRÁVO, který napsal pan Jiří Ováček/jov/.

V tomto článku je evidentní, jak některé místní organizace SPOZ vystupují na „ochranu“ této strany. Při čtení těchto výzev mi jde mráz po zádech. Vždyť se zde používá mluva, jako za hluboké TOTALITY.  Nedopustí ve svých řadách kritiky, oportunisty a různé členy, kteří jdou proti nim. Kdo nejde s námi, kdo nedrží krok, kdo netáhne za jeden provaz, kdo vyjadřuje své názory, kdo kritizuje vedení a mohl bych pokračovat……..

Při čtení výzev a prohlášení, které jdou z MÍSTNÍCH ORGANIZACÍ SPOZ  si vybavuji ZÁVODNÍ ORGANIZACE ROH A KSČ před rokem 1989, kdy se takováto prohlášení vydávala. Jako příklad uvádím:  „STRANU SI ROZVRACET NEDÁME“ „S  OPORTUNISTY ZATOČÍME“ atd…

Ohrazuji se tímto vůči vyjádření pan Podala, který je v současnosti prvním místopředsedou KV SPOZ Královéhradeckého kraje. Uvádí, že v našem kraji právě kritici typu paní Portové „jsou vyloučeni“ z jejich řad a tím je jim nadále zamezeno nadále pobývat v této straně. Jak hrdinské toto bylo, pane Podale!! Vždyť jsem já i ostatní říkal pouze svůj názor a kritizoval jsem oprávněně dění v naší organizaci. Nelíbilo se mi tzv. „Verlybaření“ dosazování pochybných lidí do vedení KV aj.

Dodnes ani předseda KV SPOZ  Královéhradeckého kraje  Bc. Matějka Dis. Ani pan Podal, nejsou schopni nám vyloučeným členům předat písemně naše vyloučení s uvedenými důvody. Toto vše se dovídáme až z tisku. Vylučovalo se tím stylem „O NÁS BEZ NÁS“ nebyla ani jedna šance se obhájit, vysvětlit naše názory. Nikdy nás nikdo nikam nepozval. To samé bylo i při konání schůzí KV a naposledy i MIMOŘÁDNÉ KONFERENCE. Ani v jednom případě nebyla nikdy připuštěna diskuse.

Naše vyloučení a vůbec celé chování předsednictva i celého KV Hradeckého kraje bylo prováděno od samého počátku proti STANOVÁM SPOZ. Toto nyní prošetřuje KONTROLNÍ KOMISE, která má dostatek podkladů. Vyjádření očekáváme během několika dnů.

Z tohoto důvodu jsem i já proti jakémukoli vylučování z SPOZ. Na obranu paní Dity Portové uvádím, že byla jediná z předsednictva republikové SPOZ, která dovedla nazvat věci pravým jménem.  Za to jí patří dík a obdiv. Ne vyloučení.

Současná situace mi opravdu připomíná hon „ NA ČARODEJNICE/I/“

V Trutnově dne 7. 10. 2013

Bc. František Vaněk, vyloučený člen a předseda již zrušené MO SPOZ Trutnov

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama