Bc. František Vaněk

  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,59. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.10.2013 18:05:13

OTEVŘENÝ DOPIS PŘEDSEDOVI SPOZ Mgr. ŠTENGLOVI

OTEVŘENÝ DOPIS PŘEDSEDOVI SPOZ Mgr. ŠTENGLOVI

Apoštolský dopis panu předsedovi k situaci v SPOZ.

OTEVŘENÝ  DOPIS    PŘEDSEDOVI   S P O Z   Mgr. ŠTENGLOVI

Pane předsedo.

Omlouvám se, ale ve Vašem oslovení nemohu použít ani slovo „VÁŽENÝ“, neboť by to nebylo z mé strany upřímné oslovení.

Jmenuji se František Vaněk a jsem jedním z „NEDEMOKRATICKY“ vyloučených členů SPOZ. Býval jsem předsedou MO SPOZ Trutnov, kterou rovněž KV SPOZ Královéhradeckého kraje, zrušil za Vaší „tiché“ podpory.

Při vstupu do SPOZ jsem se domníval, že se po dlouhé době objevila na naší politické scéně strana, která je založena na demokratických principech a bude se vším úsilím prosazovat zájmy i práva obyčejných občanů.

Jediným a dosud posledním velikým úspěchem této strany bylo zvolení Ing. Miloše Zemana prezidentem republiky.

Po té přišel sjezd SPOZ v březnu 2013, kde jste byl do čela strany zvolen právě VY. Osobně jsem se domníval, že Vaše zvolení dá straně ten správný impuls a strana vykročí správným směrem ke zvyšování preferencí a oblíbenosti u veřejnosti.

Jaké však pro mne nastalo „zklamání“, když jsem se od kolegů začal dovídat, jak se začínají nedemokraticky a zcela v rozporu se STANOVAMI SPOZ měnit předsednictva KRAJSKÝCH VÝBORŮ. V tu chvíli jsem pozoroval, že něco podobného se začíná prováděti i v Královéhradeckém kraji v režii pana Bc. Matějky a p. Podala. To vše se opět dělo a dosud děje za Vaší podpory. Vás totiž nezajímá jak, ale s jakým výsledkem. Pamatujete na to, když jste toto prohlásil v červenci jako HOST na zasedání KV našeho kraje, když Vám jeden bývalý člen KV dal otázku, zda-li to, co provádí p. Matějka a spol. není v rozporu se stanovami?

Pánové začínají narychlo zakládat nové organizace nebojím se prohlásit, že šlo o tzv. „VERLYBAŘENÍ“. V tuto chvíli bylo nepřímo donuceno odstoupit předsednictvo KV v čele s p. Marečkem a vše se začalo směrovat na mimořádnou konferenci. To vše s jediným cílem, kterým byl zvolení pana Bc. Matějky předsedou KV a tím i uvolnění rukou pro vznik kandidátek pro předčasné parlamentní volby v jeho režii.

Ještě před tímto jsem spolu se senátorem MUDr. Drymlem a ostatními na tyto nepravosti upozorňoval. Nikdo toto však nebral v potaz a jejich aktivity vyústily v konání MKK SPOZ Královéhradeckého kraje dne 15. 9. 2013.  Po této konferenci se spustila smršť VYLUČOVÁNÍ a došlo ke zrušení MO SPOZ Trutnov. To vše jen proto, že došlo z naší strany k hlasitému projevu proti hrubému porušování stanov ze strany pánů Matějky, Podala a spol. Ještě jedna perlička. Moje manželka Jana Vaňková byla vyloučena z SPOZ pouze proto, že je mou manželkou. To je docela úsměvné, že?

Upozorňuji Vás, že Všechny kroky, které KV Královéhradeckého kraje od doby odstoupení pana Marečka a ostatních kolegů z předsednictva jsou KONÁNY zcela v rozporu se „STANOVAMI" STRANY“.

Dále mne znepokojují „HONY NA ČARDOEJNICE“, které předvádějí na popud celého vedení SPOZ některé MÍSTNÍ ORGANIZACE a píší se články na podporu „vašich kroků“. Tyto články mají v sobě hodně podobného, jako kdysi psávali ZO KSČ a ROH, když byla podporována jednota strany a lidu proti třídnímu nepříteli. Zcela jistě si pamatujete  jaká zde byla doba?

Věřte tomu, že právě „nedemokratické“ jednání představitelů SPOZ  a tyto články odradí VOLIČE od volení SPOZ. Jak takový volič může podporovat stranu, která ještě není ani v PARLAMENTU a již odsuzuje a trestá kritiky, takovýmto způsobem? Ještě zde schází podávání trestních oznámení, ale i zde mám již informace, že k tomuto zřejmě také dojde.

Nyní něco málo k propagaci strany SPOZ před volbami. Vidět je jen pár BILBOARDŮ  u hlavních silnic, kde jsou vyfoceni lidé, kteří nikomu nic neřeknou a pro většinu obyvatel jsou zcela neznámými. Rovněž heslo „zastavil jsem Kalouska“ je zcela nepravdivé. Řekněte, jak Vy spolu s ostatními jste ho zastavil? Rovněž i nejnovější populistické prohlášení, že zrušíte placení obědů ve školách je opravdu trapné. Domníváte se, že rodiny s dětmi čekají, že jim bude SPOZ platit obědy pro děti? TI čekají úplně na něco jiného, ne na takovéto sliby. Proč lidem neprozradíte třeba, jak jim zaručíte práci, že jim nebudete zvyšovat daně, budete podporovat živnostníky a jiná témata.

Na závěr věřím, že po volbách dojde k Vašemu odchodu a přehodnocení všech neprávoplatných rozhodnutí, které se týkají všech KRAJSKÝCH ORGANIZACÍ. Pevně věřím, že nově vzniklá názorová PLATFORMA uvnitř SPOZ najde dostatek příznivců, aby byla do SPOZ navrácena demokracie se vším všudy. K tomu nebude již potřeba ani Vašich 16 „APOŠTOLŮ“.

Musel jsem Vám tento dopis poslat, neboť zde stručně popisuji, kdo a co z mého hlediska likviduje SPOZ.

Trutnov 19. 10. 2013

Bc. František Vaněk, vyloučený člen SPOZ a bývalý předseda zrušené MO Trutnov v. r.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama