Bc. Jan Gabriel

ředitel Domu seniorů Liberec - Františkov, předseda APSS LK
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.09.2013 8:10:37

Další nesmyslný plán z dílny ČSSD

Další nesmyslný plán z dílny ČSSD

Tak se objevila další novinka z programu ČSSD. Dnešní nezaměstnaní zájemcům uklidí, vyperou, posekají. Dočkali jsme se dalšího nesmyslného pokusu, jak k volebním urnám dostat co nejvíce občanů naší země. Další laciný trik, který v sobě ale skrývá dal

 Nechci polemizovat nad problematikou nezaměstnanosti v ČR. Mnoho z dnes nezaměstnaných práci opravdu hledá a chce ji najít, další část má problém se skutečností, že v jejich oborech je jednoduše problém zaměstnanosti opravdu velký a poptávka skoro nulová. Vážím si každého, kdo s takovouto situací chce něco dělat, snaží se a má zájem práci najít. Na druhou stranu je třeba poctivě a férově uvést, že část nezaměstnaných práci prostě nehledá, protože představa, že budou pravidelně ráno vstávat a půjdou do práce, se jim pranic nezamlouvá.

Je jistě mnoho konceptů, jak nezaměstnanost řešit a je i pravdou, že přijít s takovýmto návrhem řešení následně poté, co skupina dnes již minulých zákonodárců ze strany ČSSD napadla u Ústavního soudu povinnost veřejně prospěšných prací, který minulá vláda zavedla, je toto řešení úsměvné. I když je třeba přiznat, možná dobře vypadá na první pohled, ale tak jako většina návrhů z dílny sociální demokracie v sobě skrývá vznik dalšího úřadu, další úředníky, další náklady veřejných rozpočtů, které se plní ze zvýšení daní. 

Jan Gabriel

Pověřený vedením OS ODS Praha 11

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama