Bc. Jan Gabriel

ředitel Domu seniorů Liberec - Františkov, předseda APSS LK
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.04.2014 10:56:00

Velikonoční týden v politice

Velikonoční týden v politice

Ač za sebou máme velikonoční týden, který vyvrcholí pondělím, tedy největším křesťanským svátkem, politika nebyla skoupá a odehrálo se mnoho zajímavých, i když těžko pochopitelných věcí.

Po příběhu pana ministra Babiše a jeho řešení problémů v OKD, jeho slovy v NWR, kterým se mu povedlo, s prezidentem republiky jako podporovatelem v zádech, doslova zesměšnit premiéra republiky, pokračovaly nesmyslné příběhy dneška dále. Problematika nedostatku financí ve zdravotnictví, jejíž vznik je spojen s líbivým slibem rušení poplatků, se pomalu také chýlí ke konci. Máme tu ještě změnu DPH, také některými slibovanou. Následuje snaha o změnu v porodném a změnu v odpočtech z daňového základu při více dětech. Vše pro voliče, dalo by se shrnout. K tomu bychom měli přičíst průvan, který na ministerstvech a státních úřadech nový ministři dělají a houfně přijímají nové zaměstnance místo těch vyhozených. Snad malou kaňkou je, že k tomu připravují služební zákon, na kterém je složité se shodnout, a přitom činí to, v čem by měl takovýto zákon jednoznačně zabránit.  Škoda, že u všeho uvedeného platí jedno. Vše něco stojí. V tomto případě jsou utráceny peníze za volební sliby. Jsou utráceny peníze, které budou splácet děti a kterými se dnes politici zaštiťují a říkají, že to vše činní pro ně. A pokud dnešní vláda říká, že to tak není, měla by uvést a jasně doložit, kde na své kroky vezme. Zatím stále platí, že to hlavní co slyšíme, jsou slova o nekompetentnosti vlád minulých, o tom, jak všichni předchozí ministři i politici dělali vše špatně apod. Nikde neslyším nic o tom, jak který ministr maká a kde ušetřil na kroky, které chystá. Nikde neslyším nic o odpovědnosti každého z nás.  Blíží se volby do Evropského parlamentu, volby do jedné třetiny Senátu ČR a volby komunální. Takže se jaksi nehodí dělat kroky nepopulární. Uvidíme, co nás tedy čeká následně, ale přiznám se, že jsem hodně skeptický. Jestli budou stávající ministři takto makat i nadále, čeká nás spíš velký průvan v rozpočtu a překvapivé vystřízlivění.

Tak si dovolím alespoň popřát všem příjemné Velikonoční pondělí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama